hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar önce yükseldi sonra dengelendi

    Dolar önce yükseldi sonra dengelendi
    expand
    KAYNAKAA

    Küresel risk iştahının azalmasının etkisiyle yeni haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, şu dakikalarda 2,86'nın hemen altında dengelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirdiği toplantıda, petrol arzına sınırlama getirilmesi yönünde karar alınamamasının ardından petrol fiyatlarının sert düşmesi küresel piyasalarda risk iştahının azalmasına neden oldu.

    Yeni haftaya, doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasına paralel, artışla başlayan dolar/TL, 2,8658'i gördükten sonra şu dakikalarda 2,8570 seviyesinden alıcı buluyor.

    Euro/TL ise yüzde 0,25 primle 3,2305'den işlem görüyor.

    Geçen haftanın son işlem gününde en yüksek 2,8623, en düşük 2,8490 arasında dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL, haftayı 2,8526'dan tamamlamıştı.
    OPEC yine anlaşamadı
    Analistler, düşen petrol fiyatlarının risk iştahını azalttığını, bunun da gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde baskıyı artırdığını belirtiyor.

    Bu hafta çarşamba günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar/TL'nin 2,87 seviyesinin önemli direnç, 2,8450 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow