hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ve euro fiyatlarında son durum

    Dolar ve euro fiyatlarında son durum
    expand

    Geçtiğimiz haftanın son gününde Fitch'in not indirimi, S&P'nin görünümü negatife çevirmesine rağmen haftanın ilk gününde 3,80'in altını gören dolar/TL kuru, bu sabaha 3,78 lira seviyelerinden başladı. Piyasalarda işlemlerin başlamasıyla birlikte kur yeniden 3,80 liranın üzerini gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gece boyunca uluslararası işlemlerde 3,77-3,78 aralığında hareket eden dolar/TL kuru, yurtiçi piyasalarda işlemlerin başlamasıyla birlikte önce 3,78'in sonra da  3,80'in üzerine çıktı.

    Kapalıçarşı'da saat 09.45 itibarıyla dolar 3,8025 liradan satılıyor. Euro ise 4,0645 liradan alıcı buluyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 3,8090 lira, euronun satış fiyatı ise 4,0560 lira olmuştu.

    Piyasalar Fitch'i zaten fiyatlamıştı

    Analistler, Fitch'in not indirimi kararının zaten fiyatlandığını ve bu yüzden kurda bu karar bağlı sert oynamalar beklemediklerini kaydettiler. Borsa İstanbul ise haftaya yüzde 0,19 düşüşle başlamasının ardından gün içerisinde kayıplarını tersine çevirdi. Endeks yüzde 2.6'lik yükselişle 86 bini aşarken bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 5'i buldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow