hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? - 19 Ocak 2016

    Dolar ve euro haftaya nasıl başladı - 19 Ocak 2016
    expand
    KAYNAKAA

    Çin'deki büyümenin yavaşlamasına karşın küresel ekonomiyi tehdit edecek boyutta olmamasının etkisiyle artan risk iştahı, gelişen ülke para birimlerini pozitif etkiledi. Dolar/TL, 3,03 seviyesinin altına geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dolar/TL, dün 3,0526 ile 29 Eylül 2015'ten bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugüne 3,0367 seviyesinden başladı.

    Gelişen ülke para birimlerine yönelik iyimser havanın etkisiyle 3,0202 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, şu dakikalarda 3,0220 seviyelerinden işlem görüyor.

    Analistler, Çin'de büyüme verisinin beklentiler dahilinde gelmesi ve petrol fiyatlarının bugünkü yükselişiyle küresel piyasalarda risk iştahının arttığını belirtiyor.

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) bugün açıklayacağı faiz kararının, dolar/TL'nin yönünü belirleyeceğini ifade eden analistler, dolar/TL'de desteklerin 3,02 ve 3 seviyelerinde, direncin ise 3,05 seviyesinde olduğunu vurguluyor.
    İki Türk şirketi "ambargo" dinlemedi
    AA Finans'ın, TCMB'nin bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin anketine katılan ekonomistler, faizlerde değişiklik beklemiyor.

    PPK toplantısıyla ilgili piyasa beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Buna göre, ekonomistlerin büyük çoğunluğu politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı) ve faiz koridorunun alt bandında (gecelik borçlanma faizi) herhangi bir değişiklik öngörmedi.

    Değişiklik bekleyen 3 ekonomistten 2'si politika faizinde 50 baz puan ve 1'i 25 baz puan artış, faiz koridorunun alt bandında ise 2'si 25 baz puan ve 1'i 75 baz puan artış olacağını tahmin etti.

    Ankete katılan ekonomistlerin hiçbiri, piyasa yapıcısı bankalara sağlanan fonlama faiz oranında ve faiz koridorunun üst bandında herhangi bir değişiklik beklemiyor.

    TCMB, geçen ayki PPK toplantısında faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gitmemişti. Mevcut durumda politika faizi yüzde 7,50, faiz koridorunun üst bandı yüzde 10,75, alt bandı ise yüzde 7,25 seviyesinde bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow