hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dolarda yükseliş dün başladı, bugün de sürüyor

    Dolarda yükseliş dün başladı, bugün de sürüyor
    expand
    KAYNAKAA

    Dolar/TL küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisi ile dünkü yükselişini sürdürerek 2,87'nin üzerine çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güne dünkü kapanış seviyesinden başlayan dolar/TL, küresel piyasalarda dolar talebinin artmasıyla yükseliş eğilimini devam ettirdi ve 2,8705'i gördü.

    Dolar/TL, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,65 değer kazanarak 2,8655'ten işlem görürken, euro/TL ise yüzde 0,40 primle 3,2230'dan alıcı buluyor.

    Dün Çin'de açıklanan ihracat verilerinin beklentilerden iyi gelmesi ve ABD'de açıklanan "Bej Kitap" raporunda ekonomik aktiviteye ilişkin pozitif beklentilerin ağırlık kazanmasının ardından doların yükselişe geçmesi dikkati çekti.

    Yaklaşık son iki haftadır düşüş eğiliminde hareket eden dolar endeksi, dün yüzde 0,8 yükselmesinin ardından bugün de yüzde 0,4 artışla analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 95 seviyesini aştı.
    Normal doğumu teşvik sigortası geliyor
    Analistler, bugün Euro Bölgesi ve ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ile İngiltere Merkez Bankası (BoE) kararlarının takip edileceğini belirterek, dolar endeksinin 95'in üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda kısa vadede küresel dolar talebinin devam edebileceğini ifade ediyor.

    Dolar/TL'de 2,87 seviyesinin kısa vadeli teknik görünüm açısından önemli direnç konumunda olduğunu aktaran analistler, bu seviyenin üzerinde yapılacak kapanışların yükseliş isteğini güçlendirebileceğini, aksi durumda 2,83 seviyesinin tekrar gündeme geleceğini tahmin ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow