hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halkbank hisseleri "Zarrab" sonrası sert düştü

    Halkbank hisseleri Zarrab sonrası sert düştü
    expand

    Halkbank hisseleri, medyada yer alan haberlerde ABD'de yürütülen Zarrab soruşturmasında Halkbank'ın eski genel müdürünün de adının geçtiği iddiasının ardından yüzde 3'ün üzerinde satıcılı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mart ayında Miami'de gözaltına alınmasından bu yana tutuklu olan Türk-İranlı altın ticaretçisi Reza Zarrab, İran'ın veya diğer kurumların ABD yaptırımlarını gözardı etmesine yardımcı olarak yüz milyonlarca dolarlık mali işlem gerçekleştirmekle suçlanıyor.

    ABD'li savcılar yüksek miktardaki varlığından dolayı kaçma riski olduğu için ABD yaptırımlarını deldiğinden dolayı tutuklu bulunan Türk-İranlı altın ticaretçisi Reza Zarrab'ın kefalet isteğini reddetti.

    Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberde ise, ABD'de yürütülen Zarrab soruşturmasında eski bakanlar Muammer Güler, Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış ile Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da olduğu ve Zarrab'ın bu kişilerle yaptığı telefon görüşmelerine atıf yapıldığı iddia edildi. Haberde yer alan iddialara göre savcı, 17 Aralık iddianamesini Zarrab davasında delil olarak sundu.
    Bharara 17 Aralık dosyasını delil olarak sundu
    Bir bankacılık analisti Halkbank hisselerindeki düşüş ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Satışlar Zarrab iddianamesinde Halkbank'ın eski genel müdürünün de adının geçmesiyle ilgili" dedi.

    Halkbank hisseleri bu sabah 8.97 liraya kadar gerilemesinin ardından saat 09.59'da yüzde 3 kayıpla 9.01 liradan işlem görüyor. Aynı saatte bankacılık endeksi yüzde 1, BIST-100 endeksi ise yüzde 0.8 ekside.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow