hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Petrol fiyatları 30 dolar sınırına geriledi

    Petrol fiyatları 30 dolar sınırına geriledi
    expand
    KAYNAKAA

    Brent petrolün varil fiyatı, dolardaki güçlenme ve küresel büyümeye ilişkin endişelerin artmasıyla düşüşünü sürdürerek 30 dolar sınırına geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent türü ham petrolün varil fiyatı, geçen hafta jeopolitik gerilimin artması ve petrol stoklarında düşüş yaşanmasına karşın Çin piyasalarından yayılan volatilitenin (oynaklığın) tüm piyasalarda etkisini hissettirmesiyle düşüşe geçerek 32,14 dolara kadar gerilemişti.

    Yeni haftaya uluslararası piyasalarda dolara olan talebin artmasının negatif etkisiyle başlayan Brent petrolün varil fiyatı, dün 31,18 dolara kadar inmesinin ardından bugün de gerilemesini 7'nci güne taşıdı ve 30,41 dolarla Nisan 2004'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

    Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 1,5 azalışla 30,75 dolardan işlem görüyor.
    Petrolde 20 dolar korkusu!
    Analistler, dün Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından açıklanan öncü gösterge endekslerinin, küresel ekonomik görünümde toparlanmanın istenilen seviyede olmadığına işaret ettiğini ve önemli yatırım kuruluşlarının 2016 yılı petrol fiyatı hedeflerini aşağı yönlü revize ettiklerini, bu durumun da petrol fiyatları üzerinde satış baskısı oluşturduğunu ifade ediyor.

    Teknik olarak destek seviyesinden gelen tepki alımlarının sınırlı kalmasıyla petrol fiyatlarındaki düşüşün ivme kazandığına dikkati çeken analistler, 30 dolar desteğinin de altına inilmesi durumunda 25 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor.

    Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise güne 31,12 dolar seviyelerinden başlamasının ardından 30,42 dolara kadar gerileyerek Aralık 2003'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow