hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Risk iştahı arttı, petrol fiyatları yeniden yükselişte

    Risk iştahı arttı, petrol fiyatları yeniden yükselişte
    expand
    KAYNAKAA

    Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de açıklanan büyüme verisinin küresel ekonomide ciddi bir etki yaratmayacağı beklentisinin ardından artan küresel risk iştahıyla 29,5 doları gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brent petrolün varil fiyatı, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasının etkisiyle dün 27,69 dolara kadar gerileyerek Kasım 2003'ten bu yana en düşük seviyeyi görmüş, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla günü 28,71 dolardan tamamlamıştı.

    Bugüne 28,7 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, Çin'in 2015 yılına ilişkin büyüme verilerinin ülke hedefinin hafif altında açıklanmasının ardından artan risk iştahıyla 29,52 dolara kadar yükseldi.

    Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda ise dünkü kapanış seviyesine kıyasla yüzde 2,2'lik artışla 29,33 dolardan işlem görüyor.
    İki Türk şirketi "ambargo" dinlemedi
    Analistler, Çin'in 2015 büyümesinin, küresel büyüme üzerinde ciddi bir etki yaratabilecek kadar kötü olmadığını belirterek, bu durumun yatırımcıların risk iştahını artırdığını ve hem pay piyasalarında hem de petrol fiyatlarında yükselişi beraberinde getirdiğini kaydediyor.

    Brent petrolün varil fiyatının teknik açıdan hala düşüş kanalında bulunduğuna işaret eden analistler, yükselişlerin devamı için 30,5 doların üzerinde kalıcılık sağlanmasının önemli olduğunu ifade ediyor.

    Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise güne 29 dolar sınırından başlaması sonrasında şu dakikalarda dünkü kapanışa göre yüzde 2,3'lük artışla 29,63 dolardan alıcı buluyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow