hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Renault'ta 11 gün sonra bir ilk

    Renaultta 11 gün sonra bir ilk
    expand

    15 Mayıs'tan beri fabrikada eylem yapan 250 işçi fabrikadan dışarı çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa'da, Oyak Renault Fabrikası'nda işçi ve işveren arasındaki görüşmeler devam ederken, 15 Mayıs gününden bu yana fabrika içerisinde iş bırakma ve işyerinden ayrılmama eylemi yapan 250 işçi bugün fabrikadan dışarı çıktılar.

    Dünyanın tek komünist köyü

    İşçi temsilcileri ile görüşen işçiler eylemlerini fabrika dışında arkadaşlarıyla sürdüreceklerini açıkladılar.

    Hindistan'da aşırı sıcaklar can alıyor

    Bu arada Fransa'dan gelen Renault yöneticileri ile işçi temsilcileri ve avukatları bugün de bir araya geldi. Birçok konuda anlaşan tarafların, işçilere çalıştıkları süre içerisinde saat başına verecekleri ücret konusundaki krizi aşmak için görüştükleri öğrenildi.

    İŞÇİLER FABRİKA İÇİNDEKİ EYLEMLERİNİ SONLANDIRDI

    Eskişehir'in İnönü İlçesi'ndeki Ford Otosan Fabrikası'nda dün saat 11.00'de işi bırakan ve eylemlerini fabrika bahçesinde sürdüren işçiler, eylemlerini fabrika dışında sürdürme kararı aldı. Akşam saatlerinde kendi aralarında görüşen işçiler fabrikadan dışarı çıktı. İşçilerden 30 kadarı gözlemci olarak fabrika önünde nöbet tutmak için için beklerken, diğer işçiler ise gelen servis otobüslerine binerek evlerine döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşçileri temsilen konuşan İsmail Demirbaş, Ford Otosan'da işçilerin yüzde 80'inden fazlasının Türk Metal Sendikası'ndan istifa ettiğini söyledi. Amaçlarının ilkine sendikadan istifa edilerek ulaştıklarını belirten Demirbaş, işçilerin yarın evlerinden gelip fabrika önünde toplanacaklarını ve burada nöbet tutan işçi arkadaşlarına destek vereceğini açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow