hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rus medyası: Türkiye'den Rusya'ya yeni kısıtlama

    Rus medyası: Türkiyeden Rusyaya yeni kısıtlama
    expand

    Rusya'nın Vedomosti gazetesi, Türkiye'nin Rusya'dan buğday alımına yönelik yeni kısıtlamalar getirdiğini yazdı. Habere göre, yeni kısıtlamalar kapsamında Türkiye'nin Rusya'dan aldığı buğdayın pazardaki payı, yeni sezonda ithal edilen toplam buğday miktarının yüzde 25'ini geçmemesi gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir Rus ihracatçının Vedomosti'ye aktardığına göre göre, söz konusu kısıtlamalar, Rusya'dan, işlenip bir başka ülkeye ihraç etmek üzere alınan buğday için verilen lisanslarla ilgili. Bu hibi ihracatlarda vergi ödemek gerekmiyor. Ancak söz konusu kısıtlama, Rusya'dan vergisiz alınan buğdayın oranının yüzde 25'i geçmemesini öngörüyor.

    Haberde, bu bilgiyi Türkiye'ye buğday ihraç eden iki Rus şirketinin yöneticilerinin doğruladığı belirtildi. Fakat Rusya Tarım Bakanlığı yetkilileri söz konusu kısıtlamayla ilgili ellerine resmi bir bilgi geçmediğini söylüyor.

    Putin ve erdoğan kısıtlamalar konusunda anlaşmıştı

    Türkiye mart ayında, buğdayın vergisiz ithal edildiği ülkeler listesinden Rusya'yı çıkarmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mayıstaki görüşmesinde, tarım ürünlerine yönelik kısıtlamaların karşılıklı olarak kaldırılmasına karar vermişti. Nitekim Türk yetkililer de buğdayın Rusya'dan alımına vergi getirilmesi yönündeki kısıtlamanın iptal edildiğini açıklamıştı. (Sputnik Türkiye)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow