hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 devin gözü bu bankada!

    3 devin gözü bu bankada
    expand

    Türkiye dahil dört ülkedeki sorunlu operasyonları konusunda adım atmak isteyen HSBC'nin Türkiye birimi ile ilgilenen bankalar arasında Hollanda merkezli ING Group, Katar merkezli Qatar National Bank ve Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation (ABC) yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HSBC CEO'su Stuart Gulliver Şubat sonunda yaptığı açıklamada, bankanın Türkiye, Brezilya, Meksika ve ABD'de sorunlu devam eden faaliyetlerinin düzeltilmesi için 1-2 yıl süre tanıdığını aksi takdirde daha sert önlemler alacaklarını açıklamıştı.

    Konu hakkında dört kaynağın verdiği bilgiye göre, ING ve Qatar National Bank, HSBC Türkiye'nin tamamını almakla ilgileniyor. İki kaynak da ABC'nin bankanın tamamı ile ilgilendiğini söyledi.

    En güzel Anıtkabir fotoğrafları...

    HSBC ve ING konu hakkında yorum yapmadı. QNB ve ABC yetkililerine ulaşılamadı.

    Türkiye pazarına 1990 yılında giren HSBC, 2014 yılında 55.9 milyon lira zarar açıkladı. Bankanın toplam aktifleri ise 2013'teki 36.23 milyar lira seviyesinden 33.8 milyar liraya geriledi.

    Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerine göre, HSBC'nin 2014 Mart ayında 316 olan şube sayısı 2015 Mart itibariyle 291'e gerilerken, aynı dönemde 5,967 olan personel sayısı da 5,536'ya indi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow