hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akti̇f Bank'tan N Kolay Bono halka arzı

    Akti̇f Banktan N Kolay Bono halka arzı
    expand
    KAYNAKAA

    Aktif Bank tarafından piyasaya çıkarılan 300 milyon TL'lik yeni N Kolay Bono, yüzde 14,5 faizle satışa sunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aktif Bank, sermaye piyasalarında küçük yatırımcıya sunulmak üzere piyasaya ilk kez çıkardığı N Kolay Bono’ya gelen yoğun talep üzerine ikinci etap halka arzı yapıyor.

    Banka açıklamasına göre, yola çıktığı günden beri bankacılık felsefesini "şubeleşerek değil, alternatif dağıtım kanalları ile yeni nesil bankacılık yapmak" olarak belirleyen Aktif Bank, düşük ve esnek maliyet odaklı bu stratejinin sonucu olarak müşterilerine yüksek kazanç sağlayan ürünler sunmaya devam ediyor.

    Aktif Bank, 200 TL'den 500 bin TL’ye kadar olan birikimlerini değerlendirmek isteyen, her gelir düzeyindeki tasarruf sahiplerinin alabileceği N Kolay Bono’nun ikinci etabını piyasaya çıkardı. N Kolay Bono'yu alanlar, vadesini beklemeden dilediği zaman faiz kaybetmeden bonoyu satabilecek. N Kolay Bono alanlar, havale, EFT ve hesap işletim ücreti gibi sürpriz masraflarla da uğraşmayacak.

    Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer, 2017 başında, ilk kez şubeye gitmeden, yüzde 100 dijital bir ortamda alınabilecek, yüksek kazanç sağlayan, her gelir grubunda yatırımcının birikimlerini değerlendirebileceği bir yatırım ürünü olan N Kolay Bono’yu piyasaya sunduklarını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bonoya gelen talebin hem küçük hem de büyük yatırımcılar için N Kolay Bono'nun doğru bir yatırım aracı olduğunu gösterdiğini belirten Sümer, şunları kaydetti:

    "İkinci arzda özellikle KOBİ'lere ulaşmak istiyoruz. Ticari kart, POS, işletme kredisi, kredili destek hesabı gibi KOBİ’lerin kredi ve günlük bankacılık ihtiyaçlarına yönelik tüm bankaların çeşitli hizmet ve ürünleri mevcut. Oldukça rekabetçi bir alan fakat hiçbir kurum KOBİ’lerin mal ve hizmet satışından elde ettikleri cironun fazlasının değerlendirilmesi tarafında bir hizmet sunmuyor. İlk defa KOBİ'lere yönelik birikim ve yatırım fırsatını yine Aktif Bank olarak biz piyasaya sunuyoruz. N Kolay Bono, özellikle birikimlerini bir aydan kısa süre elinde tutabilen KOBİ’ler için çok büyük bir yatırım fırsatı olacak. KOBİ’ler ödemeleri nedeniyle birikimlerini faiz kaybı yaşamamak için vadesiz mevduatta tutmak zorunda kalıyor. Ancak N Kolay Bono ile hem birikimlerine faiz işleyecek hem de istedikleri an hiçbir kayıp yaşamadan bonolarını satabilecekler. KOBİ’ler nakit döngülerine göre diledikleri zaman bu tutarlarda nakit fazlalarını yatırabilecek, diledikleri zaman diledikleri kadar kısmını bozup ticari ya da nakit ihtiyaçlarını karşılayabilirler."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow