hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çimsa ABD pazarına özel yeni ürünlerini tanıttı

    Çimsa ABD pazarına özel yeni ürünlerini tanıttı
    expand

    Çimsa, 17-20 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleşen, sektörde yılın ilk ve en önemli Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı World of Concrete (WOC) 2017'de “Formülün Adı” çatısı altında geniş ürün yelpazesini tanıttı. Çimsa'nın Amerika Birleşik Devletleri pazarına özel yenilikçi ürün ve hizmetleri fuarda büyük ilgi gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, 1975 yılından beri düzenlenen, alanında en yoğun katılımcı ve ziyaretçi oranına sahip, yapı sektörünün öncü firmalarının katıldığı Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı WOC 2017'ye katıldı. Çimsa, “Formülün Adı” çatısı altında ürettiği beyaz çimento ve kalsiyum alüminat çimentosunda özel ürün tiplerini fuarda inşaat sektörünün önde gelen kullanıcılarına tanıtma fırsatı elde etti. Dünyanın dört bir yanından sektörün yenilikçi ürünleri, inşaat makineleri, inşaat ekipmanları, güvenlik eğitim kursları, yeni teknolojileri ve sınırsız network fırsatlarını kitlelerle buluşturan fuarda Çimsa’nın Rego, Refro, Resisto, Recipro, Crafta, Motiva ve Super White markaları altında pazara sunduğu yenilikçi ürün aileleri büyük ilgi gördü. 

    Çimento ve yapı malzemeleri sektöründe 45 yıldır çalışmalarıyla fark yaratan Çimsa, fuara Ar-Ge ve Beyaz Çimento Satış ve Pazarlama kadrosu ile katıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta Çimsa yetkilileri, markalarını tek tek tanıtma fırsatı yakaladı. 

    Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay; “Çimsa olarak geniş lojistik ağımızla dünyanın 7 kıtasında 60'dan fazla ülkenin beyaz çimento ihtiyacını karşılıyoruz. Uluslararası pazarlarda üstün kalitesi ile tanınan ürünlerimiz yoğun talep görüyor.” dedi. Bu yoğun talebi karşılamak için Eskişehir yatırımını gündeme aldıklarını belirten Özhatay, bu yatırımın 55 milyon dolar seviyesinde olduğunu ve 2017'nin ikinci çeyreğinde tamamlanacağını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu yatırımla Çimsa'nın beyaz çimento üretim kapasitesi 1.2 milyon tondan 1.6 milyon tona ulaşacaktır. Tüm dünyada beyaz çimento üretiminin 25 milyon ton, denizaşırı  ticaretinin ise 5 milyon ton olduğunu düşünürsek, Eskişehir yatırımımızla arttıracağımız beyaz çimento kapasitemiz ile global pazarda oldukça önemli bir konuma sahip olacağız. Çimsa olarak ürettiğimiz beyaz çimentonun yüzde 75'ini ihraç ederek, uluslararası ticarette en yüksek pazar payına sahibiz. Bu konumumuzu yurtiçi ve yurtdışı yatırımlar ile güçlendireceğiz. Türkiye’de üretim yapıp ihracat yapmanın ötesinde yurtdışındaki yapılanmamız ile toplam 7 terminalimizden de müşterimize istediği zamanda istediği ürünü temin edebilmekteyiz. Terminal yapılanmamızın olmadığı pazarlarda ise en etkin lojistik kanallarını kullanarak müşterilerimize ürün ve hizmetlerimizi eksiksiz ve zamanında sunuyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow