hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Coca-Cola İçecek'in net satış geliri yüzde 8 arttı

    Coca-Cola İçecekin net satış geliri yüzde 8 arttı
    expand

    Coca-Cola İçecek'in 2016 yılının ilk çeyreğinde net satış geliri, Türkiye operasyonlarının etkisiyle yüzde 8 artarak 1,3 milyar TL oldu. Net kâr ise geçen yılın ilk çeyreğindeki 91 milyon TL zarara karşın, 29 milyon TL'ye ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan'da 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCİ), 2016 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. CCİ'nin net satış gelirleri Türkiye operasyonlarının etkisi ile yüzde 8 artarak 1,3 milyar TL'ye ulaştı. Net kâr ise geçen yılın ilk çeyreğindeki 91 milyon TL zarara karşın, 29 milyon TL oldu.

    CCİ CEO'su Burak Başarır yaptığı açıklamada, sezonsal olarak en küçük dönemleri olan birinci çeyrekte coğrafyalarındaki makroeknomik ve jeopolitik zorluklara rağmen hacim ve net gelir büyümesi sağlandığı için memnun olduğunu dile getirerek, "2016'nın ilk üç ayında Türkiye operasyonumuzda satılan paket sayısı yüzde 10 artış ile hacimden daha hızlı büyüdü. Tüketici güveni bu dönemde zayıf kalsa da, başarılı tüketici kampanyaları ve küçük paketlerin toplam paketler içindeki payının artışı ünite kasa başına net gelir büyümesini destekledi" şeklinde konuştu. 

    Pakistan'da çift haneli hacim büyümesi elde ettiklerini belirten Başarır, kar marjını da rekabet baskısına rağmen, başarılı promosyonlar ve rasyonel iskonto oranları sayesinde artırdıklarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2016 yılında serbest nakit akışı sağlamayı hedefliyoruz

    Başarır, "Yılın geri kalanında en büyük pazarlarımız olan Türkiye'de ve Pakistan'da pozitif ivmenin devam etmesini, Orta Asya'da da makroekonomik göstergelerin beklenenden iyi gerçekleşmesini bekliyor ve tüm bunlara paralel olumlu sonuçlar açıklamayı hedefliyoruz. Hacim ve gelir büyümemizi destekleyecek ticari uygulamaları iyileştirmeye ve maliyet ve faaliyet giderlerimizi düşürecek verimlilik çalışmalarına imza atmaya devam edeceğiz. Önemli kapasite yatırımlarını tamamladığımız için, görece düşük yatırım harcamaları ile 2016'da önemli miktarda serbest nakit artışı sağlamayı hedefliyoruz. Her zaman olduğu gibi hissedarlarımız için sürdürülebilir ve pozitif ivmeli büyüme sağlamak için kararlılığımız sürüyor.

    Coca-Cola İçecek hakkında 

    Coca-Cola sisteminde satış hacmine göre beşinci sırada yer alan Coca-Cola İçecek A.Ş. (CCİ), The Coca-Cola Company (TCCC) markalarından oluşan gazlı ve gazsız içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştirmektedir. CCİ Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan'da 10 bini aşkın çalışanı ile faaliyet göstermektedir.

    CCİ 25 fabrikası ile 380 milyonluk tüketici kitlesine gazlı içeceklerin yanı sıra meyve suyu, su, enerji ve sporcu içecekleri, buzlu çay ve çaydan oluşan gazsız içecekler kategorisinde de zengin bir ürün portföyü sunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CCİ'nin hisseleri Borsa İstanbul'da (BIST) "CCOLA.IS", Amerikan depo sertifikaları (ADR) ABD'de tezgahüstü piyasalarda "COLAY", Eurobond'u İrlanda Borsası'nda "CCOLAT" sembolleriyle ile işlem görmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow