hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ermaş Madencilik'ten 90 milyon euroluk yatırım

    Ermaş Madencilikten 90 milyon euroluk yatırım
    expand

    Ermaş Madencilik, ’’COANTE’’ markasıyla ilk etapta yaptığı 30 Milyon Euro’luk yatırımın devamı olarak, 40 Milyon Euro’luk yeni bir yatırımla 2. adımı atmaya hazırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ermaş Madencilik, son yıllarda lüks İtalyan mermerine ve granite alternatif bir ürün olarak ortaya çıkan kuvars esaslı kompoze taşının, dünya çapında ve buna bağlı olarak da yurt içinde artan yoğun talebine karşılık, COANTE’yi Türkiye ekonomisine kazandırdı. Toplamda 90 Milyon euro değerinde olacak toplam yatırımın ilk üretim hattının kurulumu, 30 Milyon Euro’luk bir pay ile geçtiğimiz günlerde gerçekleşmişti.

    COANTE, ürünlerini çevreci üretim teknolojisi İtalyan Breton SpA firması tarafından geliştirilen ve patenti alınan Bretonstone teknolojisi ile üretecek. Projenin 2. ayağını, ilave 2 üretim hattının kurulumunu içeren 40 Milyon Euro’luk pay ile gerçekleştirecek olan şirket, 2019 yılında kalan 20 Milyon Euro’luk son kısmı ile birlikte toplamda 45 bin m2’lik kapalı alan içerisinde kurulu 4 üretim hattı ile projeyi tamamlamayı hedeflediğini açıkladı.

    "Dünyada kuvars talebi her yıl yüzde 50 oranında büyüyor"
    Sektöre ve yatırıma yönelik açıklamalarda bulunan COANTE Genel Müdürü Kenan Erdem, "Dünyada ve Türkiye’de kuvars taşına çok yoğun bir talep var, ancak arz çok kısıtlı. Amerika’nın 2015-2016 ithalat ve yut içi üretim verilerine göre, dünyada kuvars talebi her yıl yaklaşık %50 oranında büyüme gösteriyor. Biz bu yeni yatırımımız ile Stratejik Yatırım Teşviki alma amacındayız. Bu teşvik, bazı kıstaslar doğrultusunda veriliyor ancak en önemli kıstas, dış ticaret açığını kapatacak ürünlerin üretildiği projeler. Türkiye’nin granit ithalatı yıllık yaklaşık 200 Milyon Dolar. Biz de bu açığı minimize etme amacıyla bu yola çıktık." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Sektörde ilk hedefimiz ilk etapta lokal pazar ve Kuzey Amerika"
    COANTE Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Ercan ise, "Bu projenin planlamasını yaparken her zaman temel amacımız, ülkemize ve insanımıza fayda sağlamaktı" cümlesinin altını çizdi ve sözlerine, “Fiyat endeksli bir marka değil, değer odaklı bir dünya markası olmak istiyoruz. Üründe ve teknolojide farklı dokunuşlar ile değer yaratma hedefini baz aldık. Tüm adımlarda da aynı noktaya vurgu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Amacımız, pastadan pay almak değil, pastayı büyütmek” dedi.

    Ercan, “Pazardaki talebe göre bir ön çalışma yaptık ve ilk aşamada yüzde 60’lık bir payı lokal pazara ayırırken, yüzde 40’lık oranda da ihracat tarafında olacağız. Avrupa ve Avustralya gibi kuvars tüketiminin çok olduğu yerlerde ise yatırımın 2. adımı ile birlikte ön plana çıkacağız. Yani belirttiğimiz oranlar tersine işleyecek. Yüzde 60 ağırlıklı Kuzey Amerika’ya ihracat yaparken, yüzde 40 oranda ise lokal pazarda olacağız" diye devam etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muğla’da kalifiye iş gücü artacak
    Kemal Ercan, “Muğla'da altyapı olmamasına ve daha yüksek maliyetlerle karşı karşıya kalmamıza rağmen, yatırımımızı özellikle bu bölgede yapmak istedik. Sağlanacak istihdamın yanı sıra, Muğla’ya nitelikli çalışan kazandıracak." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow