hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fibabanka'nın tahvil ihracına rekor talep

    Fibabankanın tahvil ihracına rekor talep
    expand

    Fibabanka'nın toplam 300 milyon ABD doları nominal değerde Basel 3 uyumlu katkı sermaye niteliği taşıyan ilk tahvil ihracına 2.5 kattan daha fazla yaklaşık 800 milyon ABD doları tutarında talep geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fibabanka, 300 milyon ABD Doları tutarına kadar Basel 3 uyumlu katkı sermaye niteliği taşıyan 2027 vadeli tahvil ihracı için  Citigroup ve Standard Chartered Bank'ı yetkilendirmiş ve  25 Nisan 2017'den itibaren İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinde yatırımcı toplantıları gerçekleştirmişti.

    3 Mayıs 2017 tarihinde yapılan 300 milyon ABD Doları nominal değerde 10 yıl vadeli ve 5 yıl sonunda erken itfa opsiyonuna sahip Basel 3 uyumlu katkı sermaye niteliği taşıyan ilk tahvil ihracına uluslararası yatırımcılardan yaklaşık 800 milyon ABD doları tutarında rekor bir talep geldi.

    İhraçta yıllık kupon  oranı %7.75 olarak gerçekleşti.

    Fibabanka Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü M. Özyeğin, "Fibabanka için bir ilk olan ve uluslararası piyasalarda yapılan bu ihracı büyük bir başarı ile tamamlamış olmaktan gurur duyuyoruz. İngiltere dahil olmak üzere Avrupa, Asya, Uzakdoğu ve Körfez ülkelerinden oluşan geniş bir coğrafyadan ihraç tutarının çok üzerinde gelen talep ; uluslararası yatırımcıların Fibabanka'ya , Türk bankacılık sistemine ve Türkiye'ye duyduğu güvenin çok önemli bir göstergesidir. Bu tahvil ihracı, Fibabanka'nın  sermaye yapısını daha da güçlendirerek bankanın büyümesine ve Türk ekonomisine verdiği desteği artırarak sürdürmesine olanak sağlayacaktır." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow