hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Filo kiralama sektörü gelecekten umutlu

    Filo kiralama sektörü gelecekten umutlu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye'de faaliyet gösteren global filo kiralama firmalarından Hertz'in Türkiye Genel Müdürü Nur Hidayetoğlu, "Tatil sezonunun tavan yaptığı Temmuz ayı ortasında yaşanan darbe girişimi turizm sektörünü bir süreliğine sekteye uğratır mı soruları sorulurken ibrenin kısa sürede pozitife döndüğünü gözlemledik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hidayetoğlu, 2015 yılı ve 2016'nın ilk 6 ayında yurt içindeki seyahat alışkanlıklarının değişerek kiralık araç kullanımının artmasının yabancı turist sayısındaki düşüşü kapattığını, sektörün bu yılın ilk 6 ayını olumsuz bazı etkenlere rağmen, geçen senenin aynı dönemine kıyasla benzer bir hareketlilikte geçirdiğini söyledi.

    Hidayetoğlu, yerli turistin seyahat sıklığında ve buna paralel araç kiralama taleplerinde yüzde 20'ye varan bir yükseliş olduğunu, bunun yaşanan yabancı müşteri sayısındaki düşüşü minimuma indirdiğini anlattı.

    Tatil sezonunun tavan yaptığı Temmuz ayı ortasında yaşanan darbe girişiminin, turizm sektörünü bir süreliğine sekteye uğratmasından endişelenirken ibrenin kısa sürede pozitife döndüğünü gözlemlediklerini dile getiren Hidayetoğlu, şunları söyledi:

    "Turizmin doğrudan etki ettiği sektörlerden araç kiralama sektörünün önemli oyuncularından biri olarak, bu süreçten doğal olarak etkilendik ancak hükümetin aldığı önlemler sektörün önünü açıyor. Yerli turist sayısındaki artışa bağlı olarak 2016'da araç kiralama sektöründe yüzde 15 ile 20 oranında bir büyüme bekliyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülke olarak zor bir sınavdan geçiyoruz. Bu dönemde tüm sektörler için bir risk var olsa da her şeyin daha iyi olacağına inancımız tam. Yerli turist bizim için bu sene önemli bir alternatif oldu. Tüm zararlar kompanse edilir. Önemli olan ülkenin huzuru ve uzun vadedeki refahı. Türkiye pazarı, nüfusu genç ve hareketli bir pazar. Bu yönü ile Hertz ve tüm sektör için büyük potansiyel barındırıyor. Son olayları minimum hasarla atlatacağımızı düşünüyoruz.

    Küresel yatırımcıların Türkiye ekonomisine olan ilgileri ve yatırımcılarla yapılan görüşmeler devam ediyor. Süreç hızla normalleşti ve piyasalar kısa sürede eski seviyelere yeniden ulaştı. Ayrıca, hükümetin alacağı ekonomik ve siyasi kararlar ile birlikte gerekli önlemlerin alındığını ve yatırım sürecinin kesintisiz devam edeceğini düşünüyorum.

    2015 yılında yüzde 65'lik bir kısmı kurumsal kiralama olmak üzere, toplamda 43 bin müşteriye araç kiralama hizmeti sunduk. Müşteri adedi bazında 2015'te 2014'e göre yüzde 18'lik bir artış gerçekleşti ve Hertz'den kiralanan araçlar ile toplamda 12 milyon kilometre yol yapıldı. Hertz Türkiye olarak, 2016 yılı sonuna kadar 50 bin tekil kişiye hizmet vermeyi hedefliyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow