hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fön makinesi mi saç kurutma makinesi mi?

    Fön makinesi mi saç kurutma makinesi mi
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Günlük evde kullanılan saç kurutma makineleri sadece sıcak hava üfleyerek saçı kuruturken, fön makineleri saçı kuruturken şekil de veriyor. Yüzde 100 İtalyan motoru, tasarımı, ergonomisi, düğmeleri ve hafifliği ile profesyonel amaçla tasarlanan Ventoso Fön Makineleri, hem kuaförlerin hem de evinde saçlarını şekillendirmek isteyen tüketicilerin tercih ettiği bir marka haline geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ventoso V1 Turbo 3500 modeliyle rengarenk bir dünyanın minik devlerini sunuyor. 480 gram ağırlığı ve 16 cm'lik boyu 2000 Watt'lık güce ulaşan V1 Turbo 3500 saatte 78,8 m3 hava akışı sağlıyor.

    Serinin en güçlü ürünü özelliğini taşıyan ve yoğun fön işlemi bulunan salonların tercihi V2 Prof 3300 dayanıklı İtalyan motoru, 2000 Watt gücüyle yüksek ısı ve gücü enerji tasarrufuyla sunuyor.

    V3 MegaTurbo 5500 Rosso şık tasarımı, 525 gram hafifliği, 3 metre kablosuyla gerçek bir İtalyan. Ayrıca çok güçlü, hızlı ve sımsıcak. 72.4 ile m3 hava akışı sağlıyor. 2400 Watt'a sıcaklığı, saniyede 22,1m hızı ve 70,2 desibel sessizliği ile profesyonel saç tasarımcılarının en büyük yardımcısı.

    V3 MegaTurbo 5500 Verde 72.4 ile m3 hava akışı sağlıyor. Sıfır Manyetik Kirlilik özelliği,  2500 Watt'a ulaşan sıcaklığı, 525 gram hafifliği, saniyede 22,1m hızı, 70,2 desibel sessizliği ile Ventoso ürün gamının dev ürünü niteliği taşıyor.

    "Hayalim hep kendi markamı yaratmaktı"

    Uzun yıllar ulusal ve uluslararası şirketlerde pazarlama yöneticiliği yaptıktan sonra Ventoso markasını yaratan Erkan Güzel, hikayesini şöyle anlattı:

    Fön makinesi mi saç kurutma makinesi mi

    "Ankara Üniversitesi'nde Çin Dili eğitimimi tamamladıktan sonra yüksek lisans için Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla Shanghai Fudan Üniversitesi'nde Klasik Çince ve Uluslararası Ticaret eğitimi aldım.
    Ardından büyük deneyimler kazanmamı sağlayan ve çalışanlarına sorumluluk vermekten kaçmayan benim için özel bir şirket özelliği taşıyan Dandy Sakız için Çin'e bu sefer iş adamı olarak döndüm.

    Uluslararası satış ve pazarlama bilgimin temelini oluşturan bu deneyimin ardından bir süre İtalya'da bir dış ticaret firmasında çalıştıktan sonra sırasıyla Yaşar Holding Dış Ticaret Grubu'nda, Türk Tuborg'ta ve son olarak da Doğan Online bünyesinde pazarlama yöneticilikleri yaptım.    

    'Yollar bir gün mutlaka ayrılır' cümlesinde olduğu üzere kendi işimi kurmaya karar verdiğimde sevgili bir arkadaşımla kuaförlere yönelik yayın işiyle uğraşmaya başladım. Kuaförlük sektörü sadece ülkemizde değil, dünyada çok özel bir sektör. Çok güzel insanların bir arada olduğu adeta bir aile.

    Gelişime, yatırıma, desteğe ihtiyaç bulunan sektöre yönelik çıkardığım uluslararası yayında hiç fön makinesi reklamı veren marka olmaması dikkatimi çekti ve bunu araştırınca fikir doğdu.

    Bu işin menşeinin Çin ve İtalya olduğunu öğrenince İtalya'ya doğru yola koyuldum. Ne de olsa serde hanım köylülük var. En iyi tedarikçilerle anlaşarak Türkiye'de montajının yapılması konusunda mutabakata vardık. Dünyanın en iyi 5 reklam ajansından birinin CEO'su olan bir arkadaşıma bu fikri anlattım. Benim kadar heyecanlandı.

    Logo ve ilk ilanlarını hazırlattıracağını söyleyince tabii ki beni artık kimse tutamazdı. En iyi ajans, hedef kitleye ulaşan en iyi yayın... Geriye isim kalmıştı. O da evin mutfağından, eşimden çıktı. Rüzgarlı anlamına gelen Ventoso için hemen marka tesciline başvurduk ve aldık.

    İlk ürünler, ilk montaj, ilk satışlar derken kuaför dostlarım ve sektör beni yalnız bırakmadı. Önce nezaketen aldılar, kullandılar, denediler, sonra memnun kaldılar ve tavsiye ettiler. İstedikleri ısı ve güçte yenilikler, değişiklikler yaptık. Ücretsiz Bakım Günleri düzenleyerek daha yüksek ve sürekli performans almalarını sağladık. Üstelik bir bedel talep etmeden. Bu da fark yaratmamızı sağladı. Onların da bozulan, patlayan, saçlara zarar veren ürünlerden kurtulmalarını sağladık.

    Neden Ventoso?

    Neden Ventoso diye sorduğumuzda en çok gelen ve bizi gururlandıran yanıt; bozulmuyor ki oldu. Fön tamircileri bu işe biraz bozuldu. Biz de 'fön tamircilerinin en sevmediği marka' başlığıyla kampanya yaptık.
    Derken e-ticaret sitelerinde yer aldık. Ardından Teknosa Mağazaları ile yollarımız kesişti. Hikayemizi anlattık. Bizi sevgiyle kucakladılar. Çok iyi, çok güzel insanlarla karşılaştık orada. Hep yardımcı olmak isteyen güzel insanlarla. Yer verdiler, destek oldular.

    Sadece orada değil. Türkiye'nin en iyi fön tamircisi başından beri fikre inandı ve yanımızda yer aldı. Kod adı Kaptan oldu. Çalışan arkadaşlarım bu hayali birebir yaşadılar. İnandılar. Kimse ayak diremedi. Kolileri beraber taşıdık. Her ürüne bir bebek gibi özen gösterilir. Şimdi gerçeğe dönüştüğüne şahitlik ediyorlar. Bunun için çok mutluyum.

    Mutluluk bizim için özel bir sözcük. O nedenle teknik servis hattı ifadesini kullanmayız. Biz de Mutlu Müşteri Hattı olarak geçer. Orayı aramak zorunda kalan çok az sayıda kişi dahi mutlu kapatmalı telefonu.

    Bu yolda ilerlerken en çok yardımcı olmaya çalışan bir sürü güzel insan tanıdığıma seviniyorum.  Bir de karınca kararınca Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'na destek olabilmeyi seviyoruz.  

    Yıllık 15 bin adetlik hedefe ulaşınca da her Cumartesi çalışanlarımız, çocuklar ve arkadaşlarımızla barbekü yapma hedefimiz de var."

    Fön makineleri konusunda nelere dikkat edilmeli?

    Profesyonel kuaförler tarafından hızlı ve etkili sonuç için kullanılan fön makineleri konusunda dikkat edilmesi gereken önemli noktalar şöyle:

    - 2000 Watt ve üzerindeki fön makineleriyle istenilen fön sonucuna ulaşılabilir.

    - Fön makinelerinin üzerinde yazan rakamlar genellikle model adı veya seri adı olup en yüksek güce sahip fön makinesi 2500 Watt olmaktadır.

    - En pahalısı en iyisidir, en ucuzu en kullanışlıdır yanılgısına kapılmayın.

    - İnsan değerini ve emeğini hiçe sayan üretim ortamlarında üretim yapan ülkelerin ürünlerinden uzak durun.

    - Kablo uzunluğu önemlidir. Profesyonel makineler ürünle birlikte toplam 3 metre uzunluğa sahiptir.

    - Saç dokusuna göre ürün seçin. İnce telli ve kısa saçlar için 2000 Watt-2300 Watt yeterli olurken gür, kalın ve zorlu saçlar için 2500 Watt tercih etmelisiniz.

    - Profesyonel makinelerin biri kısa diğeri geniş olmak üzere 2 adet ağızlığı bulunmaktadır.

    - Alacağınız fön makinesinin kaliteli olması istenmeyen sonuçlarla karşılaşmama adına önemlidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow