hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HSBC tarihinde bir ilk!

    HSBC tarihinde bir ilk
    expand

    İngiltere’nin en büyük bankası HSBC yönetim kurulu başkanlığı görevine ilk kez bankanın dışından sigorta şirketi AIA'nın başındaki Mark Tucker'ın atandığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankadan yapılan açıklamada, bu yıl görevden ayrılmayı planlayan Yönetim Kurulu Başkanı Douglas Fint'in yerine sigorta şirketi AIA Group'un başındaki Mark Tucker'ın atandığı bildirildi. 

    Açıklamada Tucker’ın HSBC Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine 1 Eylül tarihinde başlamasının planladığı da belirtildi. İngiliz basınında Tucker’ın yıllık maaşının 1,83 milyon ABD doları seviyesinde olabileceği yer aldı. 

    Daha önce Tucker’ın sigorta şirketi AIA’daki görevinde yıllık geliri 2015 yılı itibariyle 1,5 milyon ABD doları seviyesindeydi. Banka son yıllarda toplam 40 binden fazla çalışanın işine son verirken, küresel çapta karlılığının artırmak Brezilya dahil olmak üzere varlıklarının bir kısmını elden çıkarmıştı. 

    HSBC’nin geçtiğimiz yılki vergi öncesi kârı, yıllık bazda yüzde 62 azalarak 7 milyar 100 milyon dolara gerilemişti. Bankadan yapılan açıklamada geçtiğimiz yıl İngiltere’de yapılan Brexit oylamasında Avrupa Birliği’nden ayrılık kararı alınmasının ardından sterlinde yaşanan sert düşüşün ve bankanın Brezilya’daki iştirakini satmasının bu sonuçta etkili olduğu belirtilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow