hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muratbey, ABD pazarına göz dikti

    Muratbey, ABD pazarına göz dikti
    expand

    Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, bu yıl başladıkları yatırımları 2017'de tamamlayacaklarını belirterek, "Yeni yılda tüketiciye sunacakları yenilikçi peynirler ile sektör de ezber bozmaya devam edeceklerini, ABD'deki sofraları da Türk peyniri ile lezzetlendireceklerini söyledi"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peyniri günün her saatinde yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey, 2017 yılında büyümeye devam edecek.

    15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan kısa durgunluğa rağmen şirket olarak büyüme hedeflerini değiştirmediklerini kaydeden Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, yeni yılda yeniliklerle yola devam edeceklerini, sağlıklı peynirleriyle ABD'lilerin de sofralarını lezzetlendireceklerini belirtti.

    Erol "2016 yılında başladığımız yatırımları 2017'de de tamamlamayı hedefliyoruz. Verimliliği arttırmak ve kaliteyi korumak amaçlı otomasyon yatırımlarımız devam ediyor. Ayrıca üretim ağımızı genişletmek üzere 4 bin metrekare yeni bir yer satın aldık. Bu da 8 bin metrekare daha kapalı alan kurmak üzere yatırım anlamına geliyor. Bir Turquality programı üyesi olmanın da verdiği güçle yurtdışında da büyümek üzere pazarlama yatırımlarına devam ediyoruz." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "ABD pazarına yöneleceğiz"

    Lezzetli ve yenilikçi peynirlerinin 60'a yakın ülkede tescillendiğini ve üretilen peynirlerin %13'ünü ihraç ettiklerini de kaydeden Erol, "ABD'deki gıda fuarlarına katıldık, oradan güzel dönüşler aldık, peynirlerimiz çok beğenildi ve bizleri de şaşırtan büyük talepler geldi. 2017'nin ilk haftalarından başlayarak ABD'ye ürünlerimizi ihraç edeceğiz. Burgu, Sürmeli, Topi başta olmak üzere, tel peynir gibi Türkiye'de çok sevilen yenilikçi ürünlerimizi ABD'ye göndereceğiz. Qudal Kalitede 1 Numara belgesi ile ödüllendirilen peynirlerimiz ABD'lilerin de sofralarını lezzetlendirecek "dedi.

    "Yaşanan olumsuzluklar yatırımlarımızı engellemedi"

    2016 yılının küresel belirsizlikleri ve yurtiçinde yaşanan darbe girişiminden her firma gibi etkilendiklerini de belirten Erol, devam etti: "Fakat güçlü Türkiye'nin geleceğine inanarak tüm azmimizle yatırım ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye'nin ilk 500 listesindeki sanayi şirketlerinden biriyiz. Peynirin piriyiz, ustasıyız. İşimize daha da odaklanarak peynirciliğin nasıl yapılması gerektiğini Türkiye ve dünyaya öğretiyoruz. Türkiye'nin ağırlıklı ihracat pazarı olan yakın coğrafyamızdaki problemlere rağmen işimize odaklandık ve ihracat hedeflerimizden de taviz vermedik. "

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow