hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Online kurban satışına ilgi artıyor

    Online kurban satışına ilgi artıyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bayramda kesilen kurbanların etlerini saklayarak tatil dönüşü teslim eden marketlerin online satışları büyük ilgi görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    300'ü aşkın yerli ve yabancı online alışveriş sitesini tek çatı altında toplayan Avantajix.com'un kurucu ortağı Güçlü Kayral, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da onayladığı online kurban satışı ve bağışının son yıllarda oldukça yaygınlaştığını söyledi.

    Online kurban alımının kolaylığından ve birçok avantajının bulunmasından dolayı özellikle tercih edilir hale geldiğinin altını çizen Kayral, şunları söyledi:
    Kurban Bayramı'nda et tüketimine dikkat!
    "Avantajix verilerine baktığımızda, marketlerin online kurban satışlarının her yıl düzenli bir şekilde arttığını görüyoruz. Eskiden uzun tatillere rast gelen Kurban Bayramı'nda insanlar bir yerlere gitmeyi tercih ettiğinden dolayı kurbanlık satışları düşerdi.

    Online kurban satışının avantajları sayesinde insanlar tatil ya da kurban kesimi arasında tercih yapma derdinden kurtuldu. Artık internetten istediğin türde kurbanlığı marketlerin web sitelerine girerek satın alıyorsun ve rahatlıkla tatiline gidebiliyorsun.

    Senin verdiğin vekaletle kurban kesiliyor, parçalara ayrılıyor ve saklanıyor. İstersen tatil dönüşü eve teslim ediliyor, istersen sizin yerinize birisi gidip alabiliyor. Kurban kesiminin karmaşasından uzak bu sistem yoğun ilgi görüyor.

    Bu yıl da hem 9 günlük tatili değerlendirmek hem de dini vecibelerini yerine getirmek isteyenlerin yoğun talebi marketlerin online kurban satışlarını artırdı."

    Online kurban satışının avantajları

    Kayral, kurbanlıklarını marketlerden online satın alanların sahip olacakları avantajları da şöyle sıraladı:

    "Kurban kesimi bir ibadet olduğundan, online kurban alıp, internetten vereceğiniz vekaletle kesiminin caiz olması gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sitesinden internetten vekaletle kurban kesiminin ya da bağışlanmasının caiz olduğunu bildirmesi, vatandaşların bu konudaki endişelerini yok etmiştir.

    Kurban alımındaki karmaşadan kurtulunması

    Son yıllarda modern hayvan pazarları kurulsa da bu yerlere ulaşımın zorluğu, bütçeye uygun bir kurbanlık bulmak için saatlerce dolaşmak zorunda kalınması, insanları online pazarlara yönlendirmekte. Oturduğun yerde birkaç 'tık' ile istediğin cinste kurbanlığı satın alabiliyorsun.

    En uygun fiyata kurbanlık alınması

    Online kurbanlık satışının yaygınlaşması internette fiyat araştırması yapmayı kolaylaştırdı. İstediğiniz türdeki bir kurbanlığı en uygun fiyatla nereden satın alacağınızı birkaç tıkla öğrenmek mümkün. Ayrıca alışveriş yapan herkese para veren Avantajix.com gibi cashback siteleri üzerinden marketlerin internet sitesine girilmesi halinde kurban alımı benzersiz şekilde ucuza gelebiliyor.

    Dini vecibelere uygun, hijyenik kesim yapılması

    Marketlerin kurban kesim işlemleri son derece profesyonelce yapılıyor. Kurban kesim yerlerinde noter, din görevlisi ve veteriner hekim görev yapıyor. Bu kişiler kasapların hijyenik koşullarda İslami usullere uygun şekilde kurban kesimi yapılmasını sağlıyor. Kesilen kurbanlıklar istenilen şekilde parçalara ayrılıyor. İstenirse randevu alınarak, kurban kesilirken başında durabiliyor. İsteyenler de vekalet vererek kurbanlıklarını kestirebiliyorlar.

    Teslimat kolaylığı sağlanması

    Kurbanlıklar parçalara ayrılıp paketlendikten sonra bayramın son gününe kadar mağazalardan alınabiliyor ya da koli halinde adrese teslim edilebiliyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow