hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Subaru 52 bin otomobili geri çağırdı

    Subaru 52 bin otomobili geri çağırdı
    expand

    Japon otomobil üreticisi Subaru, 2016 ve 2017 serisine ait Legacy ve Outback modellerini içeren 52 bin model aracı direksiyon milindeki sorun nedeniyle geri çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Habertürk'ten Hüseyin Koyuncuoğlu'nun haberine göre, Subaru, Legacy ve Outback isimli modellerinin satışını askıya aldığını ve satılan otomobillerin de kullanılmaması çağrısında bulundu.

    Japon otomobil üreticisi, 2016 ve 2017 modellerin bulunduğu yaklaşık 52 bin aracı geri çağırdı. 52 bin aracın 22 bin tanesinin satıldığı kalanlarında galerilerde olduğu açıklandı.
     
    Bu araçların kaçında problem olduğu bilinmezken, Subaru yetkilisi yaptığı açıklamada, 29 Şubat 2016 ile 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında üretilen 2016 model Outback ve Legacy ile 18 Nisan 2016 ile 29 Nisan 2016 tarihleri arasında üretilen 2017 model Outback ve Legacy modellerinde sorun olabileceğini duyurdu.
    Mitsubishi iflastan döndü
    Subaru'un en çok satan ikinci modeli


    Aracı satın alan müşterilerini servislere yönlendiren Subaru, yayınladığı açıklamada galerilerde yaklaşık 30 bin Legacy ve Outback modelinin satışını araçlar tamir edilenceye kadar durdurdu. Outback, modeli Subaru'nun en çok satan ikinci modeli özelliğini taşıyor.

    Ulusal Trafik Güvenlik Kurulu'na araçlardaki problem hakkında bilgi ileten Subaru, direksiyon milinin tedarikçiler tarafından hatalı üretildiğini belirtti.

    Açıklamasında üretim hatası nedeniyle oluşabilecek riskleri de açıklayan Subaru, "Direksiyon milindeki hatalı üretim nedeniyle diğer parçalar ile bir uyumsuzluk sorunu oluşabileceğini ve sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetme ihtimalinin bulunduğunu bildirdi.
     
    Teknisyenler sorunu belirleyip çözecek
     
    Sorunlu araçların tamir sürecinde araçların satışını yapan bayiler tarafından müşterilere teknisyenler gönderilecek. Mayıs ayı ortasında başlatılacak olan operasyon ile teknisyenler araçlarda sorun tespit edilmesi halinde direksiyon millerini değiştirilecek.

    Direksiyon milindeki sorun 2016 model Outback sahibi bir Subaru müşterisinin aracını servise götürmesi sonucu tespit edildiği ve anında önlem alınarak araçların servislere getirilmesi çağrısı yapıldı. Sorun tespit edilen Subaru modellerinde henüz bir kaza ya da yaralanma olmadığı açıklandı.

    Subaru Türkiye'den açıklama

    Bu arada Subaru Türkiye geri çağırma haberi ile bir açıklama yaptı.

    Açıklamada, "Bahsi geçen geri çağırma ABD, Kanada ve Kolombiya pazarlarında satışı yapılan 2015-2017 serisine ait Outback ile 2016-2017 serisine ait bazı Legacy modellerini kapsamakta olup Avrupa ve Türkiye pazarlarında satılmış olan araçları kapsamamaktadır" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow