hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Susurluk Şeker Fabrikası tekrar faaliyete geçiyor

    Susurluk Şeker Fabrikası tekrar faaliyete geçiyor
    expand

    Güney Marmara ekonomisinin can damarı konumunda bulunan ve son birkaç yıldır atıl durumdaki Susurluk Şeker Fabrikası’nın, tekrar faaliyete geçirilmesi yönünde adımlar atılmaya devam ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bursa ve Balıkesir yöresinden belediye başkanları, ziraat odası başkanları, AK Parti ilçe başkanları ile bölge çiftçileri tarafından başlatılan ortak girişimler, Susurluk Şeker Fabrikasına yeni bir ivme kazandırdı. Bölge hayvancılığına pancar küspesi temin etmesiyle de büyük öneme sahip Susurluk Şeker Fabrikası’nın, tekrar faaliyete geçirilmesi adına oluşturulan bölge dinamiklerinin yer aldığı ortak platform Susurluk’ta gerçekleştirildi.

    Türkiye'deki tarımın en önde gelen ilçelerinden olan Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir ve İnegöl’ün yanı sıra, Balıkesir ve Susurluk çiftçileri açısından da hayati öneme sahip Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar faaliyete geçirilme çalışmaları tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, mısır şurubundan elde edilen nişasta bazlı şekerin insan sağlığına olumsuz etkilerinden bahsetti. Özkan, "Gelecek nesillerimiz NBŞ denilen ürünün tehdidi altındadır. En başta insan sağılığı korumak adına, bölge istihdamına katkı sağlamak adına, sütçülük ve hayvancılığın gelişimi adına, alternatif bir ürün olan pancar kotalarının artırılarak şeker fabrikasının çalıştırılması gerekiyor. Bunun yanında, gıda alanında kartel haline gelmiş güçlü, devasa uluslararası şirketlerin Türkiye’deki baskıları dolayısıyla, sessiz çoğunluğun sesi olan çiftçilerin ve üreticilerin duygularına tercüman olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow