hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi Arabistan Oger'i kurtarma planını durdurdu

    Suudi Arabistan Ogeri kurtarma planını durdurdu
    expand
    KAYNAKCNN TÜRK

    Dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında yeralan Türk Telekom'un sahibi konumundaki Oger iflas riskiyle karşı karşıya. Alacaklarını tahsilde zorlanan Oger'i kurtarmak için Suudi Arabistan hükümetinin yürüttüğü borç erteleme görüşmeleri durduruldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oger'in zora düşmesinde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Suudi Arabistan'daki kamu ihalelerinin azalmasının etkili olduğu belirtiliyor.

    Lübnan'ın eski başbakanlarından Saad Hariri'nin ailesine ait olan Oger, Suudi Arabistan'da savunma tesislerinden okul ve hastanelere kadar birçok dev altyapı tesisleri inşa eden iki dev müteahhitlik şirketinden biri konumunda bulunuyor.
    Büyüme beklentilerin altında kaldı
    Reuters'in haberine göre, tamamladığı işlerden 8 milyar dolar alacağı bulunan Oger'in 4 milyar dolarlık kredi borcu var. İşçilere 700 milyon dolarlık ödeme yapması gereken şirketin ayrıca mal aldığı tedarikçilere de milyarlarca dolar seviyesinde borcu bulunuyor.

    Oger'in iflasının Suudi Arabistan'da daha küçük şirketleri de peşinden sürükleyerek ekonomiyi zora sokmasından korkan hükümet bir kurtarma planı oluşturmaya çalışıyordu.

    Kurtarma planı kapsamında Türk Telekom'un da büyük hissedarı olan Oger Telecom gibi iştiraklerin satışı gündemdeydi. Ancak kurtarma çalışmalarının neden sonlandırıldığına dair ne şirketten ne de Suudi Maliye Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow