hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türkiye'nin 250. Ar-Ge Merkezi Has Group oldu

    Türkiyenin 250. Ar-Ge Merkezi Has Group oldu
    expand

    250. Ar-Ge Merkezi Belgesi, tekstil makineleri imalat sektöründe faaliyet gösteren Has Group Makina Endüstrisi AŞ'ye verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "250. Ar-Ge merkezi belgesi, tekstil makineleri imalat sektöründe faaliyet gösteren Has Group Makina Endüstrisi AŞ'ye verildi" dedi.

    Ar-Ge ve inovasyonun günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiğini dile getiren Bakan Işık, "Ar-Ge merkezi belgesine sahip işletmelerde yaklaşık 26 bin 500 Ar-Ge personeli istihdam ediliyor, 5 bine yakın proje yürütülüyor, 1060 tescilli patent ile 4 bine yakın patent başvurusu bulunuyor" açıklamasını yaptı.

    Etkin Ar-Ge teşvikleriyle sanayisi desteklenen ülkelerin, dünya rekabet sıralamasında en üst seviyelerde yer aldığını söyleyen Bakan Işık, "Türkiye'de son yıllarda, kamu ve diğer kaynaklar yoluyla Ar-Ge, yenilik projeleri ve inovatif fikirlerin desteklenmesine yönelik ciddi anlamda harcama yapıldı. Ülke olarak beklentimiz, yapılan harcamaların ülkemize katma değer yaratacak ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzün artırılmasına katkı sağlayacak, yüksek teknoloji içeren ürünlere dönüşmek suretiyle ticarileşmesidir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tamer Hasbay: "Piyasa da rekabetçi bir güce sahip olabilirsiniz"

    Ar-Ge Merkezini teknoloji üretimi yapan pek çok firmada olduğu gibi geleceği oluşturan bir bölüm olarak kurgulayan Has Group çalışmalarını 2015 yılında başlatıp, başvurusunu 1 Mart 2016 da yapmış.

    28 Nisan'da onaylanan ve Bakanlıktan gelen açıklama ve belge üzerine duyduğu memnuniyeti ifade eden Has Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Hasbay;  Ar- Ge çalışmaları ile ilgili; "Yenilikçi yönünüz ve geliştirdiğiniz makine ve süreçler kadar ancak piyasa da rekabetçi bir güce sahip olabilirsiniz. Bu nedenle Ar-Ge Merkezimizin faaliyetleri ve beklentileri içerisinde; yeni ürün geliştirmek, ihtiyaç veya gelen talep doğrultusunda prototip üretimi gerçekleştirmek, pozitif ve negatif yönlerimizi tespit edebilmek, kendimizi müşteri gözünden değerlendirerek gerekli tedbirleri almak adına kıyaslamalarda bulunmak, var olan ürünlerde enerji tasarrufu ve verimliliği artırma çalışmaları yapmak ve Elektrik plc sistemi, software gelişimi ve modern makine ara yüzü kontrolleri yapmak bulunuyor" açıklamasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow