hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Volkswagen'in ABD satışları düştü

    Volkswagenin ABD satışları düştü
    expand
    KAYNAKAA

    Dizel araçlardaki emisyon testi skandalıyla gündemde olan Alman otomobil devi Volkswagen (VW), ABD'deki satışlarının düştüğünü açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VW'den yapılan açıklamada, şirketin ABD'de bu yılın ilk beş ayında 125 bin 205 aracının satıldığı belirtilirken, bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 azaldığı bildirildi. Şirket, 2015'in ocak-mayıs döneminde ABD'de toplam 144 bin 6 araç satmıştı.

    Ayrıca açıklamada, VW'nin ABD'deki toplam araç satışlarının geçen yılın mayıs ayında 28 bin 779'dan bu senenin aynı ayında 34 bin 758'e düşerek yüzde 17 düşüş kaydettiği bilgisine de yer verildi.

    Geçen yılın eylül ayında ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), VW'nin emisyon testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu. Bunun üzerine VW, dünya genelinde yaklaşık 11 milyon dizel motorlu aracında emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etmişti.
    OECD'den Türkiye'ye bir iyi bir kötü haber
    VW'den bugün yapılan bir başka açıklamada ise şirketin, özel araç sahiplerinin internet aracılığıyla taksicilik yapmasına olanak sağlayan Gett adlı uygulamaya yaptığı yatırım sayesinde portföyünü geliştireceği bildirildi.

    Açıklamada, VW İcra Kurulu Başkanı (CEO) Matthias Müller, geçen hafta Gett adlı şirkete 300 milyon dolarlık yatırım yaptıklarına işaret ederek, "İnternet aracılığıyla taksicilik yapmayı, otomobil üretim faaliyetimizin yanına ikinci bir destek olarak oluşturuyoruz" dedi.

    İsrail'de kurulan Gett adlı şirket, ABD, İngiltere ve Rusya'nın yanı sıra toplam 60'dan fazla şehirde faaliyet gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow