hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta 16 bin 637 kişiye ilave istihdam sağlandı

    Sivasta 16 bin 637 kişiye ilave istihdam sağlandı
    expand
    KAYNAKAA

    Sivas Valisi Davut Gül, istihdam seferberliği kapsamında kentte 16 bin 637 kişiye ilave istihdam sağlandığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, İl İstihdam Kurulu toplandı.Vali Gül, toplantıda yaptığı açıklamada, "Sivas’ta temmuz ayı itibarıyla 16 bin 637 kişiye ilave istihdam sağlandı. Bu, çok ciddi bir rakam, normal şartlarda 10 bin civarında olacağı tahmin ediliyordu. Temmuz ayında 16 bin 637. Bu sayının muhtemelen biraz daha artabileceğini öngörüyoruz. Başta belediyemiz, esnaf odamız, ticaret odamız olmak üzere bütün belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız Sivas'ta istihdam seferberliğinin daha da başarılı olabilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor." ifadelerini kullandı.

    İstihdam seferberliği kapsamında bu işin lokomotifinin özel sektör, iş dünyası, esnaflar ve iş adamları olduğuna dikkati çeken Vali Gül, şunları kaydetti:

    “Bize düşen onların önündeki engelleri kaldırmak. Biz özel sektörün önünü açtığımız, onların önündeki engelleri kaldırdığımız müddetçe bu rakam 16 bin 637 de olur, 20 bin de olur, daha fazlası da olur. Hükümetimizin iş dünyasına verdiği destek ve teşvikler belli. Özellikle bu yıl içerisinde ilave istihdama sigorta ve buna benzer katılımların devlet tarafından karşılanması çok ciddi bir teşvik oldu. İnşallah, yeni sanayi sitemizde Seyfebeli bölgesine yapılacak. Sivas bu anlamda istihdam sayısını da artıracak. İkinci organize sanayi bölgesi ile beraber Sivas sanayide şahlanmış olacak. Sivas’taki istihdamın artmasında katkısı olan başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ve milletvekillerimiz olmak üzere belediye başkanımıza, kamu kurum ve kuruluşlarının her kademesinde ki yöneticilerine, hiç şüphesiz müteşebbislerimizi ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplantıya, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile ilgili kurum ve esnaf odalarının temsilcileri katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow