hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sustainable Brands 2017'den 'İstanbul’da daha iyi bir gelecek' için hareket çağrısı

    Sustainable Brands 2017den İstanbul’da daha iyi bir gelecek için hareket çağrısı
    expand

    Sürdürülebilirlik liderleri ‘amacı harekete geçirmek’ için buluştu. Marka dünyasının ihtiyacı olan değişime yön vermek için dinamik fikir ve network global platformu olan ‘Sustainable Brands’, ‘Activating Purpose’ temasıyla Swissotel The Bosphorous’ta başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya çapında markaların geleceğini şekillendiren bir milyondan fazla profesyonelin buluştuğu bir platform olan Sustainable Brands’ın İstanbul buluşması Sustainable Brands 2017 Istanbul, Swissotel The Bosphorous’ta başladı. Bu yıl ‘Activating Purpose’ temasıyla gerçekleşen konferans, markaların ve iş liderlerinin geleceği şekillendiren yeniliklerle yeni stratejileri nasıl harekete geçirdiğini görmek isteyenleri buluşturdu. Konferans, yarın yeni konu ve konuşmacılarla devam edecek.

    Sustainable Brands 2017 Istanbul buluşmasının açılış konuşmasını yapan Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç, “Hızla değişen dünyada bireyler, markalar, kurumlar daha mutlu, daha cesur olmak için amaçlarını yeniden gözden geçiriyorlar. Daha iyi motivasyonla yollarına devam ediyorlar” dedi.

    Sürdürülebilirliğin anahtarı tutkudur

    Leaderlab&LAUNCH’un yönetici ortağı Sofus Midtgaard, “Sürdürülebilirlik için iş birliğinin 10 Kuralı’ başlıklı konuşmasında sürdürülebilirliğe yatırım yapmak gerektiğini vurguladı. Şirketler arasında sürdürülebilirlik odaklı iş ortaklıklarının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Midtgaard, “Sürdürülebilirlik konusunda temel anahtar, tutkudur. Herkesin aynı tutkuyu paylaşması ve şirketler arasında denge kurulması önemli. İş birliği yapılacak konular ve ortak hedefleri belirlemek kadar doğru insanlarla ilerlemek gerekiyor” şeklinde konuştu.

    Varoluş amacı bir iş felsefesidir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Amaç, kelimelerden ibaret değil!” diyen Radley Yeldar Danışmanlık Direktörü Ben Richard ise ‘amaç ve hikâye’ ‘iletişim’, ‘performans’ ve ‘alışkanlıklar’ kriterlerine göre yaptıkları araştırmanın sonuçlarını şöyle paylaştı: “Şirketlerin yüzde 86’sının bir amaç tanımı var ancak sadece yüzde 36’sı eyleme geçiyor. Yüzde 25’i ise amacı gerçekleştirmek için hedefleri belirliyor. Liderlerinin amacı olan şirketlerin oranı yüzde 30. Yine şirketlerin yüzde 70’i tek başına başarılı olamayacağının bilinciyle inovatif ortaklıklara yatırım yapmaya başladı. İlk 20 şirket arasında akıllı ortaklıklar kuranlar mevcut. Unutmamalıyız ki, varoluş amacı bir iş felsefesidir ve dünyanın amacı olan büyük şirketlere ihtiyacı var.”

    BASF’den ‘Döngüsel Ekonomi’ mesajı

    BASF adına Sürdürülebilirlik Stratejisi Direktörü Dr. Andreas Kicherer, ‘Yeni Çözümler ve Yeni Müşteri Fırsatları: Döngüsel Ekonomi’ başlıklı sunumunda dünyada döngüsel ekonomiye yönelik trendleri ve BASF’nin yaptığı çalışmaları paylaştı. Dr. Kicherer, ‘döngüsel ekonomi’ konseptinin son birkaç yıl içerisinde siyaset, endüstri ve toplum içerisinde önemli bir ivme kazandığını ve ekonomik büyümenin kıt kaynakların tüketiminden ayrılmasını hedeflediğini belirtti. Döngüsel ekonomi vizyonunun, halihazırda mevcut olan “al-üret–at” üretimden yenilenebilir enerjiyle desteklenen kapalı kaynak döngülerine dayalı bir modele geçtiğini vurgulayan Dr. Andreas Kicherer, “Ancak döngüsel ekonomi sadece atık yönetiminden ibaret değil! Bunun içinde başkalarının toplam atıklarını azaltmalarına yardımcı olmak da yer alıyor. Döngüsel ekonomi ancak değer zincirindeki tüm paydaşlar iş birliği yaptığında gerçekleşebilir. Bunun için yeni iş modellerine ihtiyaç var. Bu da çok kolay değil!” dedi. Dr. Kicherer, BASF’nin 55 milyar Euro düzeyindeki satışlarının yaklaşık 14 milyar Euro’sunun sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonomiye katkı sağladığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘Akıllı köyün sakinleri’ Sustainable Brands 2017 Istanbul’da

    Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Süel ve Aydın’ın Kasaplar köyünde işbirliği yaptıkları Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri şirketinin kurucusu Tülin Akın, konferans katılımcılarıyla birlikte ‘Köyün akıllısı olabilir mi?” sorusunun cevabını aradı. Dr. Süel, “Vodafone olarak tarımı dijitalleştirmeye 2009 yılında başladık, ilk kez Çiftçi Kulübü’nü kurduk. Bugün dünyada 6 ülkede benzer kulüpler kurulmaya başlandı. Akıllı köyde çiftçinin hayatını kolaylaştıracak uygulamalar var. Cep telefonlarıyla sulama yapabiliyorlar, arıcılıkta GPS ile kovanları takip edebiliyorlar, toplu sağımla verim sağlayabiliyorlar. Biz akıllı köy projemizle çiftçinin yaşam kalitesine israfı önleyerek katkı sağladık. Akıllı köyde toprak ve su kirliliği olmuyor. Kaynak israfı azalıyor, kaynakların sürdürülebilirliği sağlanıyor. Türkiye’de 38 bin köy var. Biz domino etkisi yaratarak çiftçiliği cazip hale getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sürdürülebilir Markalar yani Sustainable Brands hakkında

    Markaların geleceği şekillendirmede oynadığı rolü anlamaya ve onlara güç kazandırmaya odaklanmış Sürdürülebilir Markalar, öğrenip eyleme geçme ilkesiyle hareket eden uluslararası bir platformdur. Geleceği şekillendiren, dünya ekonomisini sürdürülebilir bir ekonomiye doğru dönüştürmek ve dünyanın gelişen daha parlak bir geleceğe doğru ilerlemesini sağlamak amacıyla oluşturulan Sürdürülebilir Markalar® Küresel Platformu (Sustainable Brands) markalar ve tüm paydaşlarını Boston, San Diego, Kopenhag, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Barselona, Cape Town, Bangkok, Kuala Lumpur, Sydney, Tokyo ile birlikte İstanbul’da da bir araya getiriyor.
    Sürdürülebilir markaların bir araya gelmesini sağlayan bu platform, sürdürülebilirlik için yaratıcılık, İnovasyon ve net pozitif etki yaratma konusunda günümüzdeki liderlik anlayışını kuvvetlendirmeyi; iş dünyası liderlerini daha sürdürülebilir markalar yaratmak için bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow