hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "1915 Çanakkale Köprüsü mihenk taşı olacak"

    1915 Çanakkale Köprüsü mihenk taşı olacak
    expand
    KAYNAKAA

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Türkiye'nin ekonomisi kötü gidiyor" algısı yaratmaya çalışanlara inat, kamu-özel iş birliğiyle yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün hayata geçirileceğini belirterek, "Söz konusu köprü, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olacak." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arslan, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü konumunda bulunduğunu belirterek, "Sadece Asya ile Avrupa değil, Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar... Önemli bir coğrafyada 3 kıtayı birbirine bağlıyor. Dolayısıyla bu coğrafi konumun hakkını vermek adına ulaştırma projelerinin kesintisiz bir şekilde tamamlanması ve bunların da birbirini tamamlaması gerektiği tezini ortaya koyuyoruz. Bu tezden hareketle projeleri programlıyoruz, yapıyoruz ve hizmete sunuyoruz." diye konuştu.

    1915 Çanakkale Köprüsü'nün ortaya konulan hedefin önemli bir parçası olduğunu dile getiren Arslan, Avrupa'yı Asya'ya altıncı kere bağlayacak köprü ile Avrupa üzerinden gelen yüklerin, ülkenin batısına yani Ege ve Akdeniz'e hızlı ve kestirme olarak ulaştırılmasının önemli olduğunu söyledi. Arslan, köprünün ayrıca bölgedeki yatırımlardan kaynaklı ham madde sevkiyatının hızlandırılması adına da önemli olduğunu vurguladı.

    "1915 Çanakkale Köprüsü Güney Kore ile ilişkilerin pik noktası"

    Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü dolayısıyla iş birliğinin bulunduğu Güney Kore ile ilişkilerde 1915 Çanakkale Köprüsü'nün pik noktası olduğunu dile getiren Arslan, "Çünkü dünyanın rekorlarını içeren çok önemli bir yerde, çok önemli bir projeyi yapıyoruz. İstiklal mücadelemizin sembolü olan Çanakkale'de, ecdadın da ruhunu yad edecek şekilde çok önemli projeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Türkiye'nin ekonomisi kötü gidiyor" algısı yaratmaya çalışanlara inat, kamu-özel iş birliğiyle yapılan söz konusu projenin hayata geçirilmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Arslan, projenin, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti. Büyük projelerin hayata geçirilmesiyle hem teknolojinin geliştirildiğini hem de teknoloji transferinin yapıldığını ifade eden Arslan, "Dünyanın en büyük köprüsünü yaparak bu coğrafyada aynı zamanda bu tip büyük projeleri yapabilmenin olmazsa olmazı teknolojiyi geliştirmiş olacağız. Dünyaya da diyeceğiz ki teknolojiyi kullanarak, bu boyuttaki köprüyü yaptıktan sonra dünyanın her yerinde benzer işleri yapabileceğiz." dedi.

    Güney Kore ile ilişkilerin 60. yıl dönümünün kutlandığını belirten Arslan, 2017'nin Güney Kore yılı ilan edildiğini, bu konuda iki ülkenin de birçok çalışma yapacağını kaydetti. Ulaştırma alanında yapılan iş birlikleri çerçevesinde, Güney Kore'ye gittiklerinde Türklerin çok sevildiğini gördüklerine işaret eden Arslan, Güney Kore gibi kalkınma hamlesini tamamlayan bir ülke ile yapılan iş birliğinin, Türkiye'nin hangi ligde mücadele ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow