hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aydınlatma ürünlerine yeni standartlar

    Aydınlatma ürünlerine yeni standartlar
    expand

    Aydınlatma ürünlerinde çevreye duyarlı tasarım ve enerji etiketlemesi gereklerini belirleyen yeni yönetmelikler, 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydınlatma ürünlerinde çevreye duyarlı tasarım ve enerji etiketlemesi gereklerini belirleyen yeni yönetmeliklerle, tüketicilerin aldıkları ürünün özellikleri hakkında daha doğru bilgilenmesi ve enerji verimliliği sağlanması amaçlanıyor.

    Lamba ve aydınlatma armatürü üreticilerini aynı platforma getirebilmek, ürünlerin aynı standartlarda üretildiğini garantilemek, ürün paketlerini yenileyerek tüketicilere yardımcı olmak ve enerji verimliliği sağlamak amacıyla hazırlanan yönetmelikler, 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek.

    Bu yönetmeliklerden biri doğrusal lambalar, ışık yayan diyot (Led) lambalar ve ilgili ekipmanların çevreye duyarlı tasarım gereklerini belirlerken, diğeri elektrik lambaları ve armatürlerin etiketleme ve ek ürün bilgisi temin etme gereklerini düzenliyor.

    Elektrik lambaları ve aydınlatma armatürlerine gelen çevreye duyarlı yeni standartlarla ürün üzerindeki etiketler değişirken, üreticilere de birtakım ek sorumluluklar geliyor ve enerji tasarruflu lamba tanımı değişiyor.

    Philips Aydınlatma Pazarlama Müdürü Özge Süzen, konuya ilişkin değerlendirmesinde, bunun çevreye duyarlı üretimin yanı sıra esasında tüketicilerin ürünün ne olduğunu daha iyi anlamasına yönelik bir yenilik olduğunu söyledi.

    En güzel Anıtkabir fotoğrafları...

    Piyasada çok çeşitli LED ampuller görülebildiğini, bunların paketlerinin üzerinde enerji etiketlemesi ve ürünle ilgili çeşitli bilgiler yer aldığını aktaran Süzen, "Türkiye pazarında şu anda bu paketlerin üzerine yazılanlarla ilgili bir yaptırım olmadığı için isteyen herkes istediği ürünü getirip istediği gibi pazarlayıp satabiliyor. Bu yeni yönetmelik esasında tam olarak tüketiciyi bu noktada korumak için üretici firmaya ürettiği ürün için söylediğini yapmasını dayatıyor" diye konuştu.

    Özge Süzen, söz konusu yönetmeliğin, paketlerin üzerinde yazan her bilginin ürünle birebir örtüşmesini sağlayacağını vurgulayarak, "Yani tüketiciyi kandırmadan ürünün doğru bir şekilde pazarlanması ve kullanılması sağlanacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow