hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan'dan bankacılara "makul olma" çağrısı

    Başbakandan bankacılara makul olma çağrısı
    expand

    Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam bankacılık sektörü temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını belirleterek bunun için bankacıları desteğe çağırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldırım, KOBİ ve esnaf başta olmak üzere müşterilerinin finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olmalarını,teminatlandırmada makul davranmaları mesajı verdi.

    Yıldırım dün Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın başkanlığında bankacılık heyetini Çankaya köşkünde kabul etti. Toplantıya bir çok banka CEO'su katıldı.

    İtalya mı Euro Bölgesi'nden çıkar, Yunanistan mı? İşte yatırımcının cevabı...

    Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin de katıldığı toplantıda bankacılık sektörü geniş bir katılımla temsil edildi, toplantıda sektöre ve ekonomik gelişmelere ilişkin konular değerlendirildi.

    Başbakanlık kaynakları, toplantıda Yıldırım'ın sektöre "Üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamı kısaca kalkınmayı desteklemek amacıyla başta KOBİ'ler ve esnaf olmak üzere müşterilerinize destek olun, finansman imkanlarına ulaşmalarına yardımcı olun, çarşı pazara yakın durun, teminatlandırmada makul davranın, kredi vermeye, ekonomik faaliyeti desteklemeye devam edin" mesajını verdiğini belirttiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldırım üretim ve yatırım yaparak ülke ekonomisine katkı sağlayan kesimleri "sonuna kadar destekleyeceklerini" belirtirken yüzde 3-4 düzeyindeki büyüme hızını yeterli bulmadıklarını, büyümeyi hızlandıracak her türlü önlemi almaya devam edeceklerini de belirtti.

    Yıldırım büyüme hızının yeniden yüzde 5 düzeyine çıkmasını sağlayacaklarını da belirterek "Türkiye'nin bankalara ve finans kesimine şimdi daha fazla ihtiyacı var, bankaların büyümesinin ve sağlıklı çalışmasının ön şartı da ekonominin büyümesidir" dedi.

    Toplantıda Yıldırım Türkiye ekonomisinin güçlü, makro dengeleri sağlam, siyasi istikrarın kalıcı ve bankacılık sektörünün sağlıklı olduğunu mesajlarını da verdi.

    Öte yandan edinilen bilgiye göre toplantıya katılan bankacılar büyümenin hızlandırılmasına daha fazla katkı sağlamak için neler yapılabileceğine ilişkin bazı önerileri Başbakan'a sundular.

    Kaynaklar, "Bankacılık sektörünün büyümeye daha fazla destek olması için sektörün işleyişini ilgilendiren düzenlemelerde yapılmasını bekledikleri değişiklik önerilerini, iletişimin her zamankinden daha önemli olduğu hususuna da işaret ederek Başbakanımız'a sundular" bilgisi de verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow