hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berat Albayrak: Biri not indirmiş, vız gelir tırs gider

    Berat Albayrak: Biri not indirmiş, vız gelir tırs gider
    expand
    KAYNAKCNN TÜRK

    Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin notunu indiren Moody's'e tepki gösterdi. "Biri açıklama yapmış, biri not indirmiş vız gelir tırs gider" dedi. Albayrak, Türk ekonomisi sağlam mesajı verdi. Ekonomi Bakanı Zeybekçi de Moody's'in kararını, "Bizi geldiğimiz noktaya kredi derecelendirme kuruluşları getirmedi" diye eleştiride bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki bakan bu açıklamaları Denizli'de bir elektrik dağıtım şirketinin çağrı merkezinin açılışında verdi.

    Enerji Bakanı Berat Albayrak, Moody's'in Türkiye notunu indirmesine tepki gösterdi, Türk ekonomisi sağlam vurgusu yaptı.
    TMSF Türkiye'nin dev holdinglerini bile geride bırakıyor
    Albayrak, maliye, para politikaları ile siyasi istikrarın önemine dikkat çekti, Türkiye'nin bu konuda güçlü olduğunu belirtti.



    Sonra sözü 15 Temmuz darbe girişimine getirdi, "Mücadele devam edecek" dedi.

    Albayrak, "15 Temmuz'dan çok daha fazla çalışmak zorundayız. Birileri gibi felaket tellallığı hiç buna bakmayın. Biz işimize bakacağız. Uyanık teyakkuz halinde olacağız" dedi.

    Bakan ayrıca yılsonuna doğru yerli kömürde ve yenilenebilir enerji olan güneş enerjisinde ilk ihalenin yapılacağını açıkladı.

    Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise, "Biz geldiğimiz noktaya kredi derecelendirme kuruluşları ile gelmedik. Moody's, Fitch ve S and P... Onları yok sayamayız elbette. Ama bizim için önemli olan o kuruluşların ekonomi standartlarını tutturmaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow