hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Enerji devleri İstanbul'da buluşuyor

    Enerji devleri İstanbulda buluşuyor
    expand

    19-21 Nisan 2017 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 5. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı yarın kapılarını açıyor. İstanbul'da düzenlenecek olan fuarda İtalya ülke partneri olarak destek verirken, etkinliğin Türkiye ayağında akillisebekeler.com en önemli destekçiler arasında yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akıllı şebeke uygulamasına geçiş aşamasındaki Türkiye'de, enerjiyi kullanan, üreten ve dağıtan taraflar; enerjinin verimli, kayıpsız ve rasyonel kullanımı için çözümler aranıyor. 35 milyon su, 35 milyon elektrik ve 10 milyon doğal gaz abonesi bulunan ve 80 milyon nüfusa sahip Türkiye’de, şuan birçok elektrik dağıtım şirketi bu dönüşüm içerisine girmiş durumda... Türkiye' de gerçekleştirilecek olan fuar, sektörün yerli ve yabancı birçok temsilcisini bir araya getiriyor. 

    Türkiye’nin içinde bulunduğu geçiş sürecinde düzenlenen bu kongre; katılımcıların bütün paydaşlar ile bir arada olması, sorularına cevap bulması, akıllı şebekeler hakkındaki son yenilikleri öğrenmesi, örnek uygulamaları görmesi ve yatırım stratejilerini belirlemesi için uluslararası bir platform sağlayacak.

    ICSG 2017'de İtalya ülke partneri oldu

    ITA, Türkiye’deki enerji sektörünün ihtiyaçlarını doğru analiz edebilmek için yerel uzmanlarla beraber iş birliklerinin artırılabilmesi için Türkiye’de ve İtalya’da enerji konulu tüm etkinlikleri takip edip yeni fırsatlar konusunda veri tabanında bulunan şirketleri bilgilendiriyor. 

    Enerji devleri İstanbulda buluşuyor


    ITA, İtalyan enerji firmalarının teknolojik çözüm konusundaki birikimleriyle iki ülke arasında önemli ticari ilişkiler kuracağına kesin gözüyle bakıyordu. Bu bakış açısıyla ITA organizatörlüğünde ICSG 2016’ya katılan İtalyan şirketler beklentilerin çok üstünde Türkiye’de yeni bağlantılar ve anlaşmalar tesis etti. ITA ülke partneri olarak bu durumun ICSG 2017’de de tekrar edeceğinden emin bir şekilde Türkiye’nin enerji ihtiyaçlarını çözüm olabilecek İtalyan firmaları fuara getiriyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ITA Türkiye'de akillisebekeler.com ile çalışıyor

    İTA Istanbul Direktörü Aniello Musella bu hafta düzenlenecek olan fuar ve Türkiye arasındaki işbirliği sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Musella'nın sözleri şöyle;

    Enerji devleri İstanbulda buluşuyor

    "Türkiye’nin sektörel ihtiyaçları anlamak için yerel uzmanlar ve şirketler ile çalışıyoruz.ITA, İstanbul’u Akıllı Şebekeler ve Akıllı Şehirler konusunda dünyanın her yerinden sektör temsilcileriyle beraber İstanbul’u enerji alanında uluslararası standarlarda buluşma noktası yapmak ve sektörün tüm dinamikleri buluşturmak hedefiyle düzenlenen ICSG İstanbul 2017’da sektörün faaliyette bulunduğu alanlarda yeni gelişmelerin ve pazara dair yeni öngörülerin doğru değerlendirilmesi açısından yerel uzman arayışına girdi. Bu arayış doğrultusunda yaptığı çalışmalar ve yayınları ile akillisebekeler.com ve onun kurucusu Sertaç Şamioğlu’yla çalışmaya karar verdik."

    Musella sözlerini şöyle sürdürdü:

    "ICSG 2017 boyunca bize verdiği doğru, özenli, kapsamlı ve son derece aydınlatıcı destekler sayesinde iki ülkede yer alan enerji firmalarını doğru eşleştirmemizi sağladı. Sertaç Şamioğlu ile yaptığımız bu çok verimli ortak çalışma bize hem kararımızın doğruluğun hem de yerel bilgiden yararlanmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.ITA İstanbul olarak öncelikli hedefimiz Türkiye ve İtalya arasındaki ticaret hacmini artırmak olmakla beraber yerli girişimcileri de desteklemeye özen gösteriyor, bu sayede her iki ülke arasındaki ticari büyümeye olanak sağlıyoruz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ICSG 2017’de İtalya ile akıllı şebekeler ve akıllı şehirlere yeni bir soluk


    İtalya’nın ülke partneri olduğu ICSG 2017 Fuarı’nda, Torino Politecnico Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi akademik uzmanlarıyla İtalya Paneli düzenlenecej. Bu panelde iki üniversitedeki uzmanların elektrik dağıtımının akıllı şebeke modellemesi, evde elektrik üretebilen ve bu elektriği şebekeye verebilen abonelerinin katkıları, akıllı evlerin akıllı şebekelerdeki rolü ve akıllı şebekelerde darbant haberleşme ve diğer birçok alanda yapılan çalışmalar anlatılacak.

    Milano Belediyesi, Ekonomik İnovasyon, Akıllı Şebekeler ve Üniversite Departmanı Proje Müdürü Sayın Pietro Pelizzari’nin İtalya Panelin’de Milano’nun akıllı kent olmak için katettiği yol, edindiği bilgi ve deneyimi hakkında yapacağı konuşmanın panele katılmak için bir başka neden sunacağını düşünüyorum. Ayrıca panelde İtalyan şirketleri akıllı şebekeler ve şehirler için geliştirmiş oldukları çözümleri anlatacak ve katılımcılara ürünleri tanıtma fırsatı bulacak.

    Panelde; yanlış park edilerek kent trafiğinde sıkıntı yaratan araçları şehir yönetimine bildiren ve görüntü analizi ile en uygun park yerini bulmada sürücüye yardımcı olan çözümü ile PARK SMART, sayaçları kablosuz okuma çözümüyle SINAPSI, ofislerdeki enerji verimliliği için çözümleri olan KEPLERO, hava kirliliği ölçüm çözümleri ile ISCLEANAIR, kartlı geçiş ve kart okuma çözümleri ile PARTITALIA, derin sanayi deneyimini enerji alanına aktaran ESA AUTOMATION ve İtalya’nın akıllı şebekeler başarılarında pay sahibi olan CESI ve IANUS CONSULTING firmaları da bulunacak.

    İTA, Fuardan sonra da Türkiye enerji sektörünü yakından izlemeye ve sektöre katkı sağlamaya devam edecek İtalya’da bulunan enerji firmaları Türkiye’nin enerji sektöründeki ihtiyaçlarını dikkatle izlemekte ve iş birlikler yaparak Türkiye’de yer almaktadırlar. Bu konuda en iyi örneklerden bir yenilenebilir enerji konusundaki İtalyan firma TERNA’dır.Her iki ülke arasındaki süregelen ticari ilişkiler, İtalya’nın akıllı şebekeler alanındaki deneyimi, Türkiye ve İtalya’nın enerji altyapılarındaki benzerlikler bu iki ülke arasında meydana gelebilecek sektörel iş birliklerinin güçlü olmasını sağlayacak ve bu iş birliklerin sağlam bir şekilde artarak gelecekte de devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow