hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fındık üreticilerini sevindiren gelişme

    Fındık üreticilerini sevindiren gelişme
    expand
    KAYNAKAA

    Giresun'da, serbest piyasa ve FİSKOBİRLİK'te fındık fiyatı, yeni haftaya yükselişle başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman yaptığı açıklamada, serbest piyasada birkaç haftadır fındık fiyatının 11,50 ile 12,50 lira arasında seyrettiğini belirtti. Fiyatın, yeni haftaya artışla başladığını dile getiren Yaman, "Geçen haftayı 11,50 liradan kapatan piyasa, yeni haftaya 75 kuruş artışla 12,25 liradan başladı." dedi.

    Yaman, pazara neredeyse hiç fındık inmediğini, buna rağmen fiyatın bir türlü istedikleri düzeyde yükselmediğini ifade ederek, şunları söyledi: 

    "Şu anda tüccar ve sanayici fındık bulmakta zorlanıyor. Piyasa giderek daralıyor. Buna rağmen fındık fiyatı bir türlü yükselmiyor. Buna bir anlam verebilmiş değiliz. Fiyat istikrarsızlığına artık bir son verilmeli. O nedenledir ki üreticiler olarak devletin fındık fiyatına müdahil olmasını istiyoruz. Fiyatın gerçek değerine ulaşmasını bekliyoruz."Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ayar ise Birlikte, 54 randıman fındığın yeni haftaya 12,70 liradan başladığını kaydetti.

    Ayar, birliğin sezonun başladığı ağustos ayından bu yana serbest piyasa rakamlarının üzerinde fındık alımı politikasını sürdürdüğüne işaret ederek, "Bugün Birlikte 50 randıman fındık fiyatı 11,75 lira ve 23 kuruş randıman farkı uyguluyoruz. 54 randıman fındığın net fiyatı ise 12,70 lira. Bu rakam piyasa şartlarının üzerinde." diye konuştu. Fındık üreticilerinden ürünlerini değerlendirirken FİSKOBİRLİK'i de dikkate almalarını isteyen Ayar, FİSKOBİRLİK olarak üreticilerin tüm fındığına talip olduklarını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow