hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gayrimenkul sertifikaları için önemli açıklama

    Gayrimenkul sertifikaları için önemli açıklama
    expand

    TOKİ Başkanı Ergün Turan, 29-31 Mart'ta talebin toplanacağı Türkiye'nin ilk gayrimenkul sertifikası ihracından sonra TOKİ'nin iştirakleri ile birlikte sertifikaların gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğini belirterek; sertifikaların mega projelerde kullanılması için de çalıştıklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gayrimenkul sektöründe finansman çeşitlendirmesi ve küçük yatırımcıların gayrimenkule yatırım yapabilmesini amaçlayan ilk gayrimenkul sertifikası ihracı TOKİ-Makro İnşaat ortaklığında gerçekleştirilecek. Talebin 29-31 Mart'ta toplanacağı ihraç öncesinde basınla biraraya gelen Turan, TOKİ ve iştiraki Emlak Konut GYO'nun yeni sertifika ihracı planı bulunup bulunmadığı ile ilgili soru üzerine, "Hem finansal piyasalar açısından, hem de gayrimenkul piyasası açısından da önemli bir hadise. Bu konuda öncü bir rol alıyoruz... Yıl içerisinde buna benzer şeyler olacak mı? Tabi. Yoksa bir tek ihraç yapıp bırakırsak, bu bir derinlik kazandırmaz" dedi ve ekledi:

    "Buradan edineceğimiz tecrübelerle hem yıl içerisinde, hem daha sonrasında biz ve iştirak şirketlerimiz inşallah bu gayrimenkul sertifikası konusunun gelişmesi için katkı göstereceğiz. Bunun hemen peşinden ne olur diye baktığımız projelerimiz var."

    2017 YGS sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak? | ÖSYM sınav takvimi sonuç tarihini açıkladı

    "Başka hayallerimiz de var. Ama onlar için şu anda erken" diyen Turan, gazetecilerin bu hayallere Kanal İstanbul gibi mega projelere yönelik sertifika ihraçlarının dahil olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine, "Büyük yatırımlar da inşallah... Gelecekte bunlar (sertifikalar) çok önemli projelerde yer alabilecek. Bunlar için çalışıyoruz. Ama birşey söylemek için henüz erken" diye konuştu. Turan, hafta sonunda Reuters ile yaptığı söyleşide, Makro İnşaat ile yapacakları Türkiye'nin ilk sertifika ihracına hem küçük hem de büyük yatırımcılardan ciddi bir talep geleceğini öngördüklerini belirterek, bu yıl bir ihraca daha çıkmayı beklediklerini söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ ve Makro İnşaat'ın hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçireceği Park Mavera 3 projesine yönelik gerçekleştirilecek sertifika ihracında toplam tutarın 143.24 milyon lira olması bekleniyor. Pay bedelinin 42.5 TL olacağı ihraçta, fazla talep gelmesi durumunda 95.99 milyon liralık ek ihraç daha gerçekleştirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow