hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yıllık izinden çağrılan memurlara müjde!

    Yıllık izinden çağrılan memurlara müjde
    expand
    KAYNAKAA

    Başbakanlık Genelgesi ile ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılan kamu çalışanlarından paket tur alanların sözleşmeden dönme hakları bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Turgay Mumcuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kamuda çalışanların tüm izinlerinin ikinci bir emre kadar kaldırıldığını anımsattı.

    İzinler iptal edildiği için tatil planları yapan ve paket tur sözleşmesi imzalayan tüketicilerin zor durumda kaldığını kaydeden Mumcuoğlu, tüketicilerin paket tur sözleşmelerinde hakları olduğunu ifade etti.

    Mumcuoğlu, "Paket Tur Sözleşmesi Yönetmeliği"nin, "Sözleşmenin Feshi" başlıklı 16. maddesinde bunların düzenlendiğini belirtti.

    Mumcuoğlu, şunları kaydetti:
    TSB'den darbe girişiminde zarar gören araçlarla ilgili açıklama
    "Sözleşmede 'Katılımcının gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngöremediği ve engelleyemediği bir durum veya mücbir sebep nedeniyle paket turun başlamasına otuz günden daha az bir süre kala fesih bildiriminde bulunması halinde, ödenmesi zorunlu vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile üçüncü kişilere ödenip belgelendirilebilen ve iadesi mümkün olmayan
    bedeller hariç olmak üzere, herhangi bir kesinti yapılmaksızın katılımcının ödemiş olduğu bedel kendisine iade edilir. Bu madde kapsamında yapılacak bedel iadelerinin, fesih bildiriminin paket tur düzenleyicisi veya aracısına ulaşmasından itibaren on dört gün içerisinde katılımcıya yapılması zorunludur' hükmü yer almaktadır.

    Görüldüğü gibi, katılımcı gerekli tüm özeni göstermesine rağmen öngörülmeyen bu durum karşısında (darbeye teşebbüs nedeni ile izinlerin iptal edilmiş olması) sözleşmeden dönme hakkına sahiptir."

    TÜROFED: Hakları korunacak

    Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakanlık'ın 18 Temmuz 2016 tarihinde 1. Mükerrer Resmi Gazetesi'nde yayınlanan genelgesine istinaden TÜROFED olarak, tatilini erken kesip geri dönen kamu personeline, konaklama yapmadığı gün sayısı bedelinin hiçbir kesintiye uğramadan iadesinin yapılacağını kaydetti.

    İleriye dönük rezervasyon yaptırmış kamu personellerinin önceden ödemiş oldukları tatil bedellerinin de hiçbir kesintiye uğramadan ve herhangi bir no-show bedeli (Müşterinin yer ayırttığı halde otele gelmemesi durumunda oda fiyatının tazmin edilmesi) iadesinin yapılacağını vurgulayan Ayık, sözlerine şöyle devam etti:

    "Münferit seyahat edenlerin yaptırmış olduğu münferit veya bir acente üzerinden paket tur alarak yaptırmış oldukları rezervasyonlar için de aynı uygulama geçerli. Bu şekilde rezervasyon yaptırmış misafirlerin tatillerini ertelemek istemeleri durumunda, yine herhangi bir bedel ve kesinti talep edilmeden ertelemelerin yapılması hususlarında gereği yapılacak."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow