hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    e-Bordro sorgulama ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü işlemleri e-Devlet'te!

    e-Bordro sorgulama ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü işlemleri e-Devlette
    expand

    e-Bordro sorgulaması ile artık bordronuz istediğiniz an elinizin altında! Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve her ay vatandaşlara sunulan e-Bordro için artık uzun uzadıya uğraşmanız gerekmiyor. e-Devlet'ten e-Bordro sorgulaması yapmak oldukça kolay...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Her ayın 14'ünde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-Bordro'ları vatandaşlarla paylaşılıyor. Memurlar e-Bordro sorgulama yaparak kesinti ve ek ödeme gibi maaş hareketlerini görebiliyor. Daha önceki yıllarda Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan işlemler artık e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu platform sayesinde kısa bir zaman ayırarak e-Bordro sorgulamanızı yapabilir, maaş detaylarınızı görebilirsiniz. Memurlar, "e-Bordro sorgulama nasıl yapılıyor?" sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. e-Devlet'ten e-Bordro görüntülemenin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

    e-BORDO SORGULAMA İŞLEMİ E-DEVLET'TE

    Bilindiği üzere her ayın 14'ünde memur maaşları bordroları yayınlanıyor. Böylece memurlar maaşlarındaki hareketleri görme fırsatı buluyor. Maliye Bakanlığı tarafından paylaşılan bordrolara artık internetten ulaşmak mümkün. Bir dönem Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden memurların sorgulamasına açılan bordrolar artık buradan değil, e-Devlet sisteminden görüntülenebiliyor. e-Devlet Kapısı'ndan e-Bordro sorgulama işlemini yapmak için sadece T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girmek yeterli oluyor. Böylece çok kısa sürede istediğiniz tüm bilgiye ulaşabiliyorsunuz.

    Sadece e-Bordro değil, pek çok farklı işlemi de e-Devlet'ten yapabilirsiniz. Önceleri kurumlara giderek yapılan işlemler 2008 yılında hayatımıza giren e-Devlet'te toplanmaya başladı. Az sayıda işlemle açılan bu platformdan bugün pek çok işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Artık kurumlarda zaman kaybetmeden istediğiniz bilgiye, evraka ulaşabilirsiniz. Diğer taraftan bu kurumlarda iş yükünü de hafifletiyor ve işleyişi hızlandırıyor. Peki e-Bordro sorgulama nasıl yapılıyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    e-BORDRO SORGULAMA NASIL YAPILIR?

    Öncelikle "www.turkiye.gov.tr" adresine gidin. Burada sayfanın sağ üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın. Açılan ekranda belirtilen alanlara T.C. Kimlik No'nuzu ve e-Devlet şifrenizi girin. Sisteme girdikten sonra e-Hizmetlerden ya da arama bölümünden yapacağınız işlemi bulun. e-Bordro sorgulamaları Maliye Bakanlığı hizmetleri arasında yer almaktadır. Ardından hizmetin üzerine tıkladığınızda maaş bordronuzun detaylarını görebileceksiniz.

    Bordronuzu görüntülemek için tıklayın

    e-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

    e-Devlet sistemine giriş yapabilmek için bir şifrenizin olması gerekmektedir. Sisteme beş farklı yolla giriş yapılabilmektedir. (e-Devlet Şifresi, Mobil İmza, Elektronik İmza, T.C. Kimlik Kartı, İnternet Bankacılığı) Burada en fazla tercih edilen yöntemlerden biri e-Devlet şifresi ile giriştir.

    e-Devlet şifresi almak için PTT şubelerinden T.C. Kimlik Kartınızı ibraz ederek şifreyi içeren zarfı satın alabilirsiniz. Şifre şahsen başvuru ile verilmektedir ve işlem bedeli olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Sisteme girişlerde güvenliğin bu kadar yüksek tutulmasının nedeni ise önemli kişisel bilgilerinizin sistemde kayıtlı bulunmasıdır. Yüksek güvenlik gerektiren işlemler olmasından dolayı şifrenizi kimseyle paylaşmayın.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk şifreler genellikle akılda kalıcı değildir ve bu nedenle vatandaşlar bu şifreleri değiştirme gereği duyarlar. Sizde şifrenizi daha akılda kalıcı bir şifre ile değiştirmek isterseniz; isminizin yer aldığı kısımda "Benim Sayfam" yazılı kısıma tıklayın ve açılan ekranda "Kişisel Bilgi ve Ayarlarım" bölümüne girin. Sonrasında "Ayarlarım ve Şifre İşlemleri" kısmına tıklayın. Ardından "Şifre Değiştir" butonuna tıklayın ve bu alanda sizden istenen yerlere mevcut şifrenizi ve kullanmak istediğiniz yeni şifrenizi yazıp kaydederseniz, artık yeni şifrenizle sisteminize giriş yapabilirsiniz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow