hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliye Bakanlığı'na terör finansmanıyla ilgili önemli yetki

    Maliye Bakanlığına terör finansmanıyla ilgili önemli yetki
    expand

    Aklama veya terörizmin finansmanı suçu ile ilişkili olduğuna dair şüpheyi destekleyen belge veya ciddi emare bulunması durumunda; Maliye Bakanlığı ilgili malvarlığına ilişkin işlemlerin ertelenmesine yönelik karar alabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan suç gelirlerinin aklanmasının ve terörizmin finansmanının önlenmesi kapsamında işlemlerin ertelenmesine dair yönetmeliğe göre, Maliye Bakanı'nın ilgili malvarlığına ilişkin işlemlerin ertelenmesine yönelik kararı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı'nca (MASAK) ilgili yükümlülere tebliğ edilecek. Yükümlüler, tebliğ tarihinden itibaren yedi iş günü süresince kararda belirtilen işlemleri gerçekleştiremeyecekler.

    Yükümlüler nezdinde veya bunlar aracılığıyla yapılmaya teşebbüs edilen ya da halihazırda devam eden işleme konu malvarlığının aklama veya terörizmin finansmanı suçu ile ilişkili olduğuna dair şüpheyi destekleyen belge veya ciddi emare bulunması durumunda, yükümlüler şüpheli işlem bildirimini Maliye Bakanlığına gerekçeleri ile birlikte işlemin ertelenmesi talebi ile gönderecekler.
    Gelir testi borcunda 6 milyon kişiye af müjdesi
    Erteleme talepli şüpheli işlem bildirimlerine konu işlemin olağandışı nitelikli olması, çeşitli veri tabanlarından ya da diğer kaynaklardan yapılan kontroller sonucunda işlemi yapan kişi ya da kişilerin suçla ilgili olduğunun veya olabileceğinin anlaşılması, işlemin tamamlanmasının terörizmin finansmanı ile ilgili olduğu düşünülen fonlara ya da suçtan elde edilen gelirlere el koymayı engelleyeceğine veya zorlaştıracağına ilişkin tehlikeli bir halin bulunması gibi göstergelere haiz olması gerekiyor.

    Şüpheli işlem bildirimlerini işlemin ertelenmesi talebi ile MASAK'a gönderen yükümlüler, işlem hakkında Maliye Bakanı tarafından verilecek karar kendilerine tebliğ edilinceye kadar, işlemi gerçekleştirmeyecekler.

    İşlemlerin ertelenmesi, yükümlü tarafından şüpheli işlem bildiriminde bulunulan tarihten itibaren yedi iş gününü geçemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow