hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliyet arttı, evlenenlerin sayısı düştü

    Maliyet arttı, evlenenlerin sayısı düştü
    expand

    Yeni evlenecek bir çiftin düğün ve ev masrafları minimum 70 bin TL'ye çıktı... İstatistiklere göre evlenme sayılarında da düşüş yaşanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, her yıl 600 binden fazla kişinin evlendiği Türkiye'de, 2016 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 1,4 evlenme sayılarında düşüş yaşandı. 2016 yılında evlenen çiftlerin sayısı 594 bin 493 olurken, evliliğin maliyeti ise bir önceki yıla oranla daha da büyüdü. 2017 evlilik verileri ise 2018'in Mart ayında TÜİK tarafından açıklanacak.

    Çiftlerin ev ve düğün ihtiyaçları hesaba katıldığında geçen yıl minimum 60 bin TL'den başlayan rakamlar bu yıl 70 bin TL'ye kadar varıyor. Düğün mekanı seçiminden, bütçeye uygun ev eşyaları, gelinlik davetiye, nikah şekeri, damatlık, pasta, fotoğrafçı gibi ayrıntılar da işin içine girince maliyetler, tercihler oranında 200 bin TL'nin üzerine kadar çıkabiliyor.

    Evlilik sektöründe pasta büyüdü! 13 milyar dolara yakın bir hacim söz konusu!

    Düğün ve evlilik sektöründe dünyadaki trendler Türkiye'deki evlilik anlayışında da değişikliklere sebep oluyor. İnternet sayesinde tüm yenilikleri görme şansı edinen genç çiftler, organizasyondan gelinlik seçimine kadar çok farklı taleplerde bulunabiliyorlar. Bu nedenle firmalar her yıl yeni trendlere uyum sağlamak ve farklı anlayışlar geliştirmek durumunda kalıyor. Sektörde alternatif sunan firmalar da sürekli artıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıllık 13 milyar dolarlık hacme ulaşan evlilik sektörüne fuarların da katkısı büyük. Avrupa'nın en büyük Evlilik Hazırlıkları Fuarı olan Evlilik Dünyası, 16 yıldır sektördeki firmaları evlenecek çiftlerle buluşturuyor. Sektörün nabzının tutulduğu fuarda, çiftler bütçelerine uygun bir düğün yapmanın maliyetini çıkarırken aynı zamanda katılımcı firmalar da evlilik hazırlığı yapan çiftlerle bire bir karşılaşma ve yeni ürün veya hizmetlerini sunma imkanı buluyorlar. Fuarı ziyaret etmek isteyen çiftler www.evlilikfuari.com adresinden ücretsiz olarak aldıkları davetiyelerle fuarı gezebiliyorlar. Ayrıca ziyaretçiler fuara özel indirimlerden ve kampanyalardan da faydalanabiliyorlar.

    Üretici ve tüketiciyi bir araya getiren fuar, evlilik sektöründe de 2,5 milyar dolara yakın bir hacim yaratıyor. Bu yıl 2-4 Şubat 2018 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar'da yapılacak olan Evlilik Dünyası Fuarı'na 130 firma katılıyor. Patika Fuarcılık Genel Müdürü Didem Cılga, evliliğin maliyetinin gittikçe arttığı bir süreçte çiftleri fuarı ziyaret etmeye davet ederek "Düğün maliyetlerini bütçeye göre ayarlamak için günlerce gezmeye gerek yok aslında. Fuar, çiftlerin 3 günde ihtiyaçları olan 22 kalem ürünü, alternatifleriyle birlikte görüp tercih yapmaları için büyük fırsat. 2018'de evlenecek çiftleri fuarımıza bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow