hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siparişleri yetiştirmek için sokakta çalışıyorlar

    Siparişleri yetiştirmek için sokakta çalışıyorlar
    expand

    Bursa'da, genel seçime bir ay kala siyasi partilerden gelen yoğun talebe yetişmeye çalışan bir firma, atölyenin fiziki imkanları yetmeyince sokağa tezgah kurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde faaliyet gösteren firmanın atölyesine, siparişlere göre top kumaşlar başka bir işletme tarafından boyandıktan sonra getiriliyor.

    Daha sonra tezgahlarda sıcak teller yardımıyla boyutlarına göre kesilerek kenarları dikilen bayraklar, paketlenip çuvalların içinde partilerin genel merkezleri ya da gerek Bursa'da gerekse başka illerde bulunan milletvekili adaylarına gönderiliyor.

    Fiziki imkanları siparişler için yeterli gelmeyen firma yetkilileri, üretim aşamasının bir bölümünün atölyenin önündeki sokağa kurulan tezgahta yapıyor.

    Firmanın sahibi Selahattin Avşar, 7 Haziran'daki genel seçim için partilerin seçim bayraklarını üretmeye geçen aralık ayında başladıklarını söyledi.

    Bütün partilerin bayraklarını ürettiklerini belirten Avşar, "Seçime bir ay kala yoğunluk biraz daha arttı. Partilerin genel merkezlerinden siparişler geliyor. İllerden de bireysel siparişler alıyoruz" dedi.

    Avşar, genellikle boyutları küçük bayrakların tercih edildiğini anlattı. En çok siparişi, 50x70 santimetre ebadındaki bayraklar için aldıklarını vurgulayan vurgulayan Avşar, şöyle konuştu:

    "Partiler, büyük bayraklara çok yönelmiyor çünkü büyük bayrakta maliyet artıyor ve her yere asılamadığı için genelde ufak bayraklar tercih ediliyor. Bütün partiler aşağı yukarı aynı ölçüyü kullanıyor. Hem ekonomik hem de her yere asılması kolay oluyor. Bayraklar boyandıktan sonra bize geliyor ancak işin zor tarafı burada yapılıyor. Kesim, dikim ve paketlenmesinin ardından çuvallara doldurulup sevkıyatı yapılıyor. Talep olduğu takdirde günde 300 bin bayrak üretebiliyoruz. Şu anda ürettiğimiz, o kadar yüksek değil. Bu seçimde bayrak tüketimi azaldı."

    Avşar, Ukrayna, Almanya, Yemen ve Irak'tan da bayrak siparişi alıp ürettiklerini sözlerine ekledi.

    Hangi ülkeden ne hediye alınmalı?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow