hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taraftarın bütçesi 100 TL

    Taraftarın bütçesi 100 TL
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Online pazar araştırma şirketi DORinsight, futbol takımlarına taraftarlarının verdiği desteği araştırdı. Buna göre, katılımcıların yüzde 55'i, gönül verdikleri takım için sadece 100 TL'ye kadar bir bütçe ayırabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bütçede en büyük pay yüzde 31 oranında lisanslı takım ürünleri olurken, ikinci sırada yayıncı kuruluş abonelikleri, üçüncü sırada ise kafede maç izleme geliyor.

    DORinsight, "Futbol Araştırması" ile önemli gündem maddelerinden futbola ayrılan bütçeyi araştırdı ve çarpıcı sonuçlara ulaştı.

    10 bin 485 kişinin katılımıyla yapılan araştırmada, futbolseverlerin tuttukları takım için ne kadar bütçe ayırdıkları soruldu.

    Beşiktaş-Fenerbahçe capsleri

    Araştırmada yaklaşık 100 TL'ye kadar bütçe ayıranların oranı yüzde 55.

    Araştırmaya katılanların yüzde 24'ü 101 ile 500 TL arasında, yüzde 11'i ise 501 ile 1000 TL arasında bütçeyi futbol için ayırıyor.

    Futbola 1001 ile 5000 TL arasında bütçe ayıranların oranı yüzde 9.

    Araştırmaya katılanların yüzde 1'i ise taraftarı olduğu takım için 5000 TL'nin üzerinde bütçe ayırıyor.

    Futbol için ayrılan bütçenin dağılımı

    Futbol için ayrılan bütçede en büyük pay yüzde 31 ile lisanslı takım ürünleri.

    Bu ürünleri bütçede yüzde 28 ile yayıncı kuruluş giderleri takip ediyor. Futbol severlerin büyük çoğunluğu Digitürk, D-smart, Tivibu gibi yayıncı kuruluşlara abone olup takımını buralardan takip etmeyi tercih ediyor.

    Bütçenin yüzde 20'si kafede maç izleme, yemek-ulaşım gibi harcamalara, yüzde 17'si maç bileti-kombine bilet alımına, yüzde 4'ü ise deplasman ve yurtdışı maçı harcamalarına ayrılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow