hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye güçlü büyüme performansını sürdürüyor"

    Türkiye güçlü büyüme performansını sürdürüyor
    expand

    Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, birinci çeyreğe ilişkin verilerin güçlü büyüme performansının sürdürüldüğünü gösterdiğini, Türkiye'nin yüksek gelirli ülkeler arasında yer alma hedefine ulaşmak için reformları kararlılıkla uygulamaya devam edeceğini belirtti.

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) 2016'nın ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla yüzde 4.8 ile beklentilerin üzerinde arttı.

    Şimşek büyüme rakamlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye güçlü büyüme performansını sürdürmektedir.. Önümüzdeki dönemde güçlü büyüme ile yüksek gelirli ülkeler arasında yer alma hedefimize ulaşmak için, yapısal reformları kararlılıkla uygulamaya ve reformların etkinliğini artırmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
    Büyüme ilk çeyrekte sürpriz yaptı

    Sürpriz büyümeye ilk yorum Maliye Bakanı'ndan
    Şimşek açıklamasında, "Bölgemizdeki jeopolitik gerginliklere, ticaret ortaklarımızda yaşanan sorunlara ve küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen, Türkiye ekonomisi güçlü büyüme performansını devam ettirmektedir" vurgusunu da yaptı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow