hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konut kredisinde faiz yüzde 1'in altına düşmeye başladı

    Konut kredisinde faiz yüzde 1in altına düşmeye başladı
    expand

    Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin, bankalara konut kredisi faizlerini indirmeleri yönünde yaptığı çağrılar karşılık bulmaya başladı. Bankalar peş peşe yaptıkları açıklamalarla konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekmeye başladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Ekonomi Bankası (TEB):

    Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi için başlattığı ve Ağustos ayı boyunca sürecek olan yeni kampanya kapsamında konut kredisi faizlerini yüzde 0,99'a kadar düşürdü.

    TEB, başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 12 ay vadede yüzde 0,99, 36 ay vadede yüzde 1,03, kalan vadelerde ise yüzde 1.06 olarak belirledi.



    Ziraat Bankası:


    Ziraat Bankası da konut kredisi faizlerini bugünden geçerli olmak üzere 1-24 ay vade için aylık yüzde 0.82'ye indirdi.

    Bankadan yapılan açıklamada, faiz oranlarının 25-60 ay vade için yüzde 0.9, 61-120 ay vade için yüzde 0.95 olacağını açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta bankalara konut kredisi faiz oranlarını yüzde 9'a doğru çekmeleri konusunda kamu ve özel bankalara çağrıda bulunmuş, ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bu çağrıyı büyük bankaların yöneticileri ile konuşup değerlendireceklerini söylemişti.

    Başbakan Binali Yıldırım da dün AK Parti'nin grup toplantısında konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başlandığını söylemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow