hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    “365 Gün Atatürk” takvimi artık Facebook ve Twitter’da

    “365 Gün Atatürk” takvimi artık Facebook ve Twitter’da
    expand

    Atatürk’e ait özel arşiv fotoğrafıyla birlikte tarihte o gün Atatürk’ün hayatında yaşanan önemli gelişmeleri kullanıcısıyla paylaşan “365 Gün Atatürk” takvimine cep telefonu ve tabletlerin ardından artık Facebook ve Twitter hesaplarından da erişilebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atatürk’e ait özel arşiv fotoğrafıyla birlikte tarihte o gün Atatürk’ün hayatında yaşanan önemli gelişmeleri kullanıcısıyla paylaşan “365 Gün Atatürk” takvimine cep telefonu ve tabletlerin ardından artık Facebook ve Twitter hesaplarından da erişilebiliyor. “365 Gün Atatürk” takvimi, özellikle gençleri Cumhuriyet’in erken dönemiyle tanıştırmayı amaçlıyor.

    Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün arşivlerden seçilmiş özel fotoğrafları eşliğinde Atatürk’e dair tarihte o gün neler yaşandığını kullanıcısıyla paylaşan “365 Gün Atatürk” takvimi, dijital ortamda yayılmaya devam ediyor. App Store, Google Play ve Windows Marketplace aracılığıyla akıllı telefon ve tabletlere ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, artık Facebook ve Twitter uygulaması sayesinde çok daha fazla kullanıcıya ulaşıyor.

    Araştırmacı-yazar Mehmet Altun tarafından belgesel niteliğindeki çalışma sonucunda hazırlanan takvim, Atatürk’ün askeri-siyasi hayatı, reformları, yaptığı konuşmalar, hobileri, yurt gezileri ve ailesiyle ilgili makale ve bilgileri fotoğraf eşliğinde kullanıcılarla buluşturuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Facebook ve Twitter hesapları sayesinde Atatürk’e dair bilgileri en kolay yoluyla takipçilerine ulaştırmayı hedefleyen uygulama, herkese Atatürk’ü daha yakından tanıma fırsatı veriyor. Uygulamalar sayesinde her gün“365 Gün Atatürk” takviminde yer alan bilgi ve anekdotlar takipçileriyle paylaşılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow