hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 milyon Twitter kullanıcısı Anayasa Mahkemesi'ne başvurursa ne olur?

    12 milyon Twitter kullanıcısı Anayasa Mahkemesine başvurursa ne olur
    expand

    Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru sonucu alınan kararın sadece bireysel olarak uygulanabileceği genelleme yapılamayacağı iddia edilmişti. Yani her Twitter kullanıcısının ayrı ayrı Anayasa Mahkemesi'ne dava açması gerektiği öne sürülmüştü. Peki 12 milyon Twitter kullanıcısı ayrı ayrı Anayasa Mahkemesi'ne başvurursa bunun maliyeti ne olurdu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter için Anayasa Mahkemesi'nce alınan kararda devlet başvuran 3 kişi için kişi başı avukat masrafları + tazminat olarak toplam bin 700 lira ödemekle yükümlü tutulmuştu.

    Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge programına katılan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Sibel İnceoğlu, herkes Twitter'ı açmak için bireysel başvuru yaparsa toplam 12 milyon Twitter kullanıcısına devletin kişi başı bin 700 lira ödemek zorunda kalacağını belirtti.

    Devlete ağır maliyet

    Basit bir hesap yapıldığında eğer 12 milyon Twitter kullanıcısı Anayasa Mahkemesi'ne başvurursa ve mahkeme aynı kararı verirse devlet Twitter kullanıcılarına toplam 20 milyar 400 milyon lira ödemek zorunda kalırdı. Bu tutar eski parayla 20 katrilyon 400 trilyon liraya denk geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow