hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Wassily Kandinskiy doodle oldu

    Wassily Kandinskiy doodle oldu
    expand

    Wassily Kandinskiy popüler arama motoru Google tarafından Doodle yapıldı. Peki Wassily Kandinskiy neden Doodle yapıldı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wassily Kandinskiy, torileri ve uygulamalamarı ile 20. Yy’da önemli bir rol oynayan bir kuramcı ve ressamdı. Wassily Kandinskiy Moskava’da 1866 doğdu, 1886 ‘da Moskova Üniversitesi’nde hukuk ve ekonomi okumaya başladı. Üç yıl sonra Vologda’ya düzenlenen etnografik bir geziye katılan Wassily Kandinskiy, Bunun üzerine Rus Halk Sanatı konulu bir makale yazdı. Bu deneyimin Kandinsky’yi ne kadar etkilediği, Colorful Life , Song of Volga , Couple Riding adlı ilk dönem resimlerinde rahatlıkla anlaşılabilir. Ardından Wassily Kandinskiy,1896 yılında hukuk alanında ki kariyerini bitirip ressam olmaya karar verdi. Almancası iyi olduğu için Münih’e taşındı.

    1900 ve 1908 seneleri arasında sergiler düzenledi. Münih’te sanat ortamına girdi ve Wassily Kandinskiy’in sergilerde ismi görünmeye başladı. Ardından Phalanx sanatçılar grubunu kurdu.

    Her yönden yetenekli olan Wassily Kandinskiy, öncelerinde öğrencisi olduğu Phalanx’ın öğretmeni oldu. Bu dönemlerde Gabriele Münterile tanıştı. Gabriele Münter, o dönemde devlet okullarına kadınların alınmadığı için erkek ve kadınlara eşit davranılan Phalanx okuluna katılmıştı. Kandinskiy ile bu sayede Phalanx'da tanıştı ve onun öğrencisi oldu. Bu birliktelik zamanla aşka döndü.

    Wassily Kandinskiy doodle oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1904’te Wassily Kandinskiy ile Gabriele Münter 4 yıl süren olan Venedik, Tunus, Hollanda, Fransa ve Rusya gezilerine başladı. Bu gezilerde Wassily Kandinskiy ile Gabriele Münter sanat yaklaşımları konusunda araştırmalar yaptı.

    Wassily Kandinskiy 1909’da ünlü emprovizasyonlarına başladı. 1911'de Wassily Kandinskiy ile Gabriele MünterMünih'deki sanatçılar derneğini ile bağlantılarını keserek Der Blaue Reiter akımını oluşturdu. Kısa sürede bu grup Wassily Kandinskiy önderliğinde Matisse, Picasso, Delauney ve Klee gibi zamanın önemli yaratıcılarını etrafında topladı.

    Wassily Kandinskiy 1912’de Sanatta Zihinsellik Üzerine adlı kitabını yayınladı. Wassily Kandinskiy için sanat, manevi değerlerin betimlenmesi idi. sanat dalı dışsal yapısı itibariyle birbirinden ayrılsa da buluştukları ortak nokta, insan ruhunu arıtıp, harekete geçirebilecek iç amaç için çaba vermeleridir.

    Photoshop'un gazabına uğrayanlar - 4

    1914'de savaş başladığında Wassily Kandinskiy Rusya'ya geri döndü ve ardından Nina Andrevskaya ile hayatını birleştiedi. Gabriele Münter Münih'de kalmayı tercih etti.

    1920’de Wassily Kandinskiy;süprematizm, Vladimir Tatlin’in (1885-1953) ‘Malzemelerin Kültürü’, konstrüktivizm ve kendi teorilerini içeren pedagojik bir program hazırlamak için Sanatsal Kültür Enstitüsü adlı kurum tarafından görevlendirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1921’de Wassily Kandinskiy,Rusya Estetik Akademisi’nde aktif olarak görev aldı. Bir sene sonra Almanya’ya gitti ve Nazilerin 1933 yılında kapatacağı Bauhaus Okulu’nda eğitmen olarak görev yaptı.

    1924’te Feininger,Jawlensky ve Klee ile birlikte Blaue Vier’i kurdular. 1933'de Hitler kapatana kadar Bauhaus'da hocalığa devam etti.

    1933'de Paris'e yerleşti. 1939'da Fransız vatandaşlığına geçti. Fransa'da pek çok önemli eser yaptı. Kandinskiy 1944'de Paris'de haya gözlerini yumdu.

    Sosyal medyanın "zalımları"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow