hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google bir günde 12 bin kişiyi unuttu!

    Google bir günde 12 bin kişiyi unuttu
    expand

    Avrupa Adalet Divanı'nın bir İspanyol avukatın başvurusunu yerinde bularak aldığı karar doğrultusunda Google'a 1 gün içerisinde kişisel arama sonuçlarının silinmesini isteyen 12 bin kişinin başvurduğu belirtildi. Google "unutulma hakkı"ndan yararlanmak için belirli koşulların yerine getirilmesi gerektiğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google, arama sonuçlarının silinmesi için başvuranların şirketin hazırladığı formu doldurmasını ve forma kimliklerini de eklemeleri gerektiğini açıkladı. Alman medyasına göre Google, Hamburg Eyaleti'nin de kişisel verileri koruma sorumlusu Johannes Caspar'ın yasalara göre resmi olmayan kurumun nüfus kimliğini doğrudan kopyalamaya hakkı olmadığına dair eleştirisi ardından aynı gün istediği belgelerle ilgili bir değişikliğe gitti . Google ilgili sayfasında bu konudaki talebini "Kimlik bilgilerinizin yer aldığı belgenin okunabilir bir kopyasını ekleyiniz" diye değiştirdi.

    İste Google seni unutsun!

    Google, 'Unutulma hakkı' uygulamasının, AB Adalet Divanı'nın kararı doğrultusunda sadece 28 Avrupa Birliği ülkesinin yanı sıra Norveç, Lichtenstein, İzlanda ve İsviçre'nin de aralarında bulunduğu 32 Avrupa ülkesini kapsadığı, herhangi bir ülkenin dışlanması gibi bir yaklaşımın kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı.

    Google Earth ile görülen 50 çarpıcı fotoğraf

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow