hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde internet sansürü konuşulacak

    İstanbul Bilgi Üniversitesinde internet sansürü konuşulacak
    expand

    Alternatif Bilişim Derneği tarafından organize edilen İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenecek “Internet Ungovernance Forum” internet yönetişimi alanında önemli aktivist ve akademisyenleri konuk edecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü 4-5 Eylül tarihleri Alternatif Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Internet Ungovernance Forum’a evsahipliği yapacak.

    Özgür ve eşit bir internet için dayanışma ağlarının yaratılmasının önemine dikkat çekmeyi hedefleyen etkinliğin temel konuları “Gözetim, Sansür ve İfade Özgürlüğü”, “Alternatif Medya”, “Ağ Tarafsızlığı”, “Sayısal Bölünme”, “Yönetişim ve teknik çözümler” olarak belirlendi.

    İnternetin günümüzde sahip olduğu problemler hakkında konuşmak ve bunların nasıl çözüleceğini bulmak amacıyla düzenlenen forumda; Türkiye'de İnternet ve İnsan Hakları, Yurttaş Gazeteciliği ve Alternatif Medya, Medya çalışanları için veri koruma ve güvenli iletişim pratikleri gibi konulardan oluşan panel ve atölyeler gerçekleşecek.

    Columbia Üniversitesi’den Agnes Callamard, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yaman Akdeniz, Ankara Üniversitesi Kerem Altıparmak, Alternatif Bilişim Derneği’nden Melih Kırlıdoğ, Burak Arıkan, Aslı Telli Aydemir, Radikal Gazetesi’nden Elif İnce, 1Umut Derneği’nden Yaşar Adanalı, Mutlu Kent, Şehir Üniversitesi’nden Aslı Telli Aydemir, AIA’den Isik Mater, Orkut Murat Yılmaz gibi akademisyen ve aktivistler etkinlikte konuşmacı olarak yer alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Whatsapp artık bu şekilde kullanılacak

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow