hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ofiste en çok Adele dinleniyor!

    Ofiste en çok Adele dinleniyor
    expand

    Spotify tarafından yaptırılan küresel araştırmanın açıklanan sonuçlarına göre, iş yerinde müzik dinlemek çalışanların daha mutlu olmasını sağlıyor ve ofisteki morali ve yaratıcılığı artırıyor. Çalışanların üçte ikisi ofiste müzik dinlerken en çok dinlenen isim ise Adele oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışanların neredeyse üçte ikisi (%61) iş yerindeyken müzik dinlediğini söylüyor. Listenin en üst sırasında Adele (%16) yer alırken onu ikinci sırada Arctic Monkeys (%14) ve üçüncü sırada folk dörtlüsü Mumford & Sons (%13) takip ediyor.

    Yüzlerce ofiste araştırma yapan ve müziğin stres giderdiğini ve konsantrasyonu artırdığını tespit eden iş yerinde müzik konusunda uzman Dr. Anneli Haake ile işbirliği yapan Spotify'ın araştırmasına göre, çalışanların üçte birinden fazlası (%36) müziğin çalışanların günü atlatmalarına yardımcı olduğunu söylerken beşte biri (%20) müzik dinlemenin "sıkıcı" işlerinden hoş bir kaçış olduğunu ifade ediyor.

    Çalışanlar müziğin iş yerinde daha verimli olmalarını sağladığını düşünürken %16'sı, iş arkadaşlarının sesini bastırmak için müzik dinlediklerini itiraf ediyor. Araştırmaya göre çalışanların dinledikleri şarkıları dikkatle seçmesi gerekiyor. Yapılan araştırmada dünya çapında on kişiden biri (%10) müzik tercihlerine göre meslektaşlarını yargıladıklarını dile getiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spotify'ın araştırması ayrıca iş yerinde en popüler müzik türünün pop/liste şarkıları olduğunu gösteriyor - katılımcıların üçte birinden fazlası (%34) tercihlerinin bu yönde olduğunu söylerken onları rock müzik dinleyenler yakından takip ediyor (%29).

    Spotify ve Dr. Haake'nin ruh halinize uygun en çok dinlenen ofis şarkıları listesi şunları içeriyor:

    •Düşük çeneli iş arkadaşlarından gelen gürültüyü bastırmak için:
    Do I Wanna Know? – Arctic Monkeys

    Dr. Haake'ye göre: "Konsantrasyonu artırmak ve ofisteki dikkat dağınıklığını azaltmak için birkaç farklı enstrüman kullanan ve dengeli bir sesi ve temposu olan bir müzik seçin."
     
    •Motivasyon için:
    We Can’t Stop – Miley Cyrus

    Dr. Haake'ye göre: "Müziği motivasyon veya hayal kurmayı durdurmak için kullanmak istiyorsanız hoşunuza giden ve sizi mutlu eden bir şey seçin - ritmik, hareketli veya dinamik bir şey."
     
    •Konsantrasyon için:
    Drunk in Love – Beyoncé

    Dr. Haake'ye göre: "Dikkati kolay dağılanlar, daha az dikkat dağınıklığı için iyi bildikleri bir parçayı dinlemelidir."
     
    •Canlandırıcı bir şeyler istediğinizde:
    Get Lucky – Daft Punk ft. Pharrell

    Dr. Haake'ye göre: "Çok çalıştıktan sonra üç dakikalığına en sevdiğiniz parçayla kendinizi ödüllendirin. Sandalyenizden kalkın ve stresi azaltmada hayati önem taşıyan endorfin salgısını artırmak için kan akışınızı hızlandırmak üzere biraz dans edin."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ofis Top Ten Listesi

    Ofiste en çok Adele dinleniyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow