hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Site kapatma" torba yasada

    Site kapatma torba yasada
    expand

    Görüşmeleri gelecek hafta başlayacak olan torba yasaya, iki son dakika sürprizi daha girdi. Diyarbakır'da borç nedeniyle kesilen elektrikler sonrası artan gerilimi önlemek için, elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp kaçak oranlarına esneklik tanınırken; ulusal güvenlik gerekçesiyle internette yapılan engellemenin sınırı "sitenin tümünü kapatmaya" kadar genişletildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'te yer alan habere göre, AK Partili vekillerce TBMM'ye sunulan yeni teklife göre, 2016 yılına kadar, teknik ve teknik olmayan kayıplarının oranı ülke ortalamasının üzerinde olan dağıtım bölgelerinde, diğer dağıtım bölgelerinden farklı düzenlemeler yapılmasına, hedef kayıp-kaçak oranlarının bir önceki yılın gerçekleşmeleri dikkate alınarak ve sonraki uygulama dönemleri de dahil olmak üzere belirlenmesine Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yetkili olacak.

    Böylece Güneydoğu'da faaliyet gösteren elektrik dağıtım şirketleri için belirlenen hedef kayıp-kaçak oranları aşağıya çekilebilecek.

    Kaçmanın cezası

    Otoyol ve boğaz köprülerinden kaçak geçenlerin cezası da hafifliyor. Halen geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yapan araç sahiplerine o güzergâhın en uzun mesafesine ait geçiş ücretinin on katı tutarında idari para cezası veriliyor. Teklife göre ise, geçiş ücreti vermeden gittiği yerin ücreti dikkate alınarak ceza kesilecek. Ayrıca geçiş ücretini ödeyerek cezadan muaf olmak için tanınan süre 7 günden 15 güne çıkarılacak.

    Site kapatma

    Bir diğer düzenlemeye göre de can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gibi durumlarda Başbakanlık veya ilgili bakanlığın talebi üzerine internet yasaklama,
    tüm siteyi kapsayabilecek. Tehlike oluşturduğu belirtilen içeriğin teknik olarak engellenememesi veya ilgili içeriğe erişimin engellenmesi yoluyla ihlalin önlemediği durumlarda internet sitesinin tümü kapatılabilecek.

    575 kişi artırıldı

    Sağlık bakanlığı'na bağlı olarak kurulacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kadro sayısı ise bir hafta içinde 575 kişi artırıldı. Geçen hafta verilen teklifte, üniversite için bin 875 kişilik bir kadro öngörülürken, yeni rakam 2 bin 450 olacak. Bu artışta profesör kadrosunun 300'den 650'ye, doçent kadrosunun da 700'den 900'a çıkması etkili olacak.

    Taksim Meydanı için tarih belli oldu!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow