hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Yeni internet yasası çağdışı"

    Yeni internet yasası çağdışı
    expand

    Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, internet yasasının TBMM’de kabul edilmesine tepki göstererek, kabul edilen yasayla birlikte bir özgürlük ortamının daha sansürlendiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İletişim ve teknoloji çağında böylesine bir düzenlemenin “çağdışı” olduğunu vurgulayan Atilla Sertel, aynı zamanda aktif bir internet kullanıcısı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü yasayı veto etmeye çağırdı. Sertel, açıklamasında şöyle dedi:

    “Tartışıldığı günden bu yana kamuoyundan olumsuz tepkiler almasına rağmen iktidarın bütün bu tepkilere kulak tıkadığı internet yasası ne yazıkki TBMM’den geçti. Bu yasa siyasi iktidara internet haberleşmesine direkt müdahale yetkisi vermektedir. Böylece iktidarın sansürcü uygulamalarına bir yenisi daha eklenmiştir. Gazeteciler olarak son yıllarda varlığını sıkça sorguladığımız ‘basın ve ifade özgürlüğü’ne ağır bir darbe daha vurulmuştur. Basın meslek örgütleri olarak ancak ve ancak dikta rejimlerinde görülebilecek böyle bir uygulamayı kabul etmediğimizi bildirirken, yasanın iptali için başta Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik bu yasa derhal kaldırılmalıdır.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow